Cârciumaru: Sigur mai sunt şi alţii

Tensiuni în PSD, după ce primarul din Teleşti, Ion Mischie, şi-a anunţat deja candidatura la primărie din partea ALDE, în 2020. Atunci ar fi trebuit să-l lase pe Romulus Bîldea să candideze, însă vrea să fie pe lista ALDE la următoarele alegeri. Liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, s-a declarat surprins de această mutare, mai ales că cele două organizaţii sunt în alianţă la nivel naţional. „Să respecte legea domnul primar”, a transmis senatorul Cârciumaru. Până acum, Mischie nu a semnat adeziunea la ALDE, pentru că asta l-ar lăsa fără mandat.

Reporter: Cum comentaţi anunţul făcut de primarul de la Teleşti?

Florin Cârciumaru: Nu sunt prea multe de comentat. Este opţiunea domnului primar de a pleca de la PSD şi a merge la ALDE. Eu l-aş sfătui să fie foarte atent, pentru că legea trebuie respectată. Dincolo de respectarea legii în calitate de primar, eu sunt unul care cunoaşte foarte bine situaţia. Am fost de acord, în Biroul Comitetului Executiv, cu candidatura domnului primar Ion Mischie. Domnul primar, dacă nu era susţinut aşa cum trebuie de organizaţia PSD Teleşti şi de fostul primar Romulus Bîldea, nu cred că avea vreo şansă să câştige Primăria Teleşti. Credeţi-mă că în momentul în care am auzit că se întâmplă ce se întâmplă cu domnul primar în relaţia cu PSD Teleşti, am avut o întâlnire cu fostul primar, cu organizaţia PSD Teleşti. Au participat domnul Mihai Weber şi domnul Cosmin Popescu.

Rep.: Din ce cauză credeţi că a apărut această „ruptură” între domnii Mischie şi Bîldea?

F.C.: Am înţeles că a apărut o răceală în ceea ce priveşte relaţia domnului primar cu consilierii PSD, cu organizaţia PSD de la Teleşti şi, în mod special, cu domnul Bîldea, care l-a susţinut foarte mult. Nu reproşăm absolut nimic. Este treaba dânsului. Este cuvântul pe care l-a dat organizaţiei PSD când şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar, că va candida pentru Primăria Teleşti, să fie primar până la sfârşitul mandatului, urmând ca în 2020 să revină să candideze domnul Bîldea. Nu mai vrea. Este regretabil că s-a întâmplat acest lucru.

Rep.: În aceste condiţii, este pierdută localitatea Teleşti?

F.C.: Nu este pierdută. Noi avem un candidat foarte bun. Noi am muncit foarte mult atunci. Noi am fost acolo. Vorbesc de conducerea judeţeană. Nu mai vorbesc de cei de acolo, cât au muncit să-l scoată pe domnul Mischie primar şi sunt sigur că şi fără candidatura sau fără ca domnul Mischie să ne mai reprezinte, noi vom câştiga din nou Primăria Teleşti prin candidatura domnului Bîldea.

Rep.: V-a surprins această decizie sau vă aşteptaţi?

F.C.: Este treaba şi decizia dumnealui. M-a surprins sincer această decizie a domnului primar, pentru că eu şi colegii mei cunoaştem în ce condiţii a candidat şi prin ce greutăţi am trecut ca să câştige alegerile. Nu mai comentăm. Organizaţia PSD Gorj nu consideră că implicarea domnului Mischie la alt partid să fie o pierdere pentru organizaţie. Domnul primar să respecte legea. Este modul ALDE de gândire. Aşa văd ei că este bine să procedeze, să racoleze oameni de la partidul cu care eşti în alianţă la guvernare. Ca un om care ştie foarte bine promisiunile domnului Mischie, vreau să-i spun că nu-şi face decât rău în faţa oamenilor pe care îi reprezintă.

Rep.: Credeţi că mai sunt astfel de situaţii şi cu alţi primari?

F.C.: Sigur mai sunt şi alţii. Aşa am înţeles. Conducerea organizaţiei ALDE discută şi cu alţi primari. Și noi, la rândul nostru, discutăm cu primari de la alte partide. Că vom reuşi sau nu, rămâne de văzut. Aşa se întâmplă în politică.

A comentat Mirela MOTREANU

Vizualizări: 799

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: