Creşte preţul căldurii la Motru? Ce spune Jianu

Uzina de Alimentare cu Agent Termic a solicitat aprobarea edililor oraşului pentru o majorare a preţului gigacaloriei, de la 178 de lei, cât este acum, la 224 de lei. Primarul din Motru, Gigel Jianu, a spus la Radio Infinit că vrea să analizeze, mai întâi, motivaţia înaintată de UATAA, după care va decide dacă va înainta sau nu un proiect către consiliul local. Oamenii din Motru spun că normal ar fi să mai scadă preţul agentului termic, pentru că şi aşa traiul a devenit greu.

Reporter: Aţi primit o propunere pentru creşterea preţului la agentul termic. Cum o vedeţi?

Gigel Jianu: Pentru anul viitor, cei de la Uzina de Agent Termic şi pentru Alimentare cu Apă au venit cu propunere din care rezultă un preţ peste 220 de lei. Vreau neapărat să verific calculele. Populaţia plătea 155 de lei pe gigacalorie, restul fiind subvenţie de la bugetul local. Mie mi se pare ceva în neregulă ca anul trecut să scadă preţul la gigacalorie, iar anul acesta să crească foarte mult. Undeva cred că este o neregulă şi de aceea nu voi iniţia proiect de hotărâre pentru aprobarea tarifului în Consiliul Local până când nu fac toate verificările, să văd unde şi când s-a greşit şi cine a greşit. Poate greşeala a fost intenţionată.

Rep.: Este posibil să se ajungă la creşterea preţului?

G.J.: Având în vedere că toate preţurile au crescut, la combustibil, la cărbune, la păcură, la motorină, la transport, este evident că trendul este să crească. Au crescut practic toate elementele de cost.

Rep.: Nu aveţi nişte cifre bătute în cuie?

G.J.: Nu sunt bătute în cuie, abia am primit fundamentarea tarifelor. Specialiştii din primărie nu au avut timp să verifice cât de corecte sunt aceste date. Vom lua o decizie după ce facem această analiză.

Rep.: Este posibil să crească şi subvenţia, pentru ca oamenii să nu plătească mai mult?

G.J.: Subvenţia este la latitudinea Consiliului Local. Cuantumul subvenţiei a fost până anul acesta 22 şi ceva de lei. Vedem dacă păstrăm aceeaşi subvenţie, vom analiza în funcţie şi de veniturile primăriei, pentru a nu ne angaja la o cheltuială pe care să nu o putem suporta.

A consemnat Mirela MOTREANU

Vizualizări: 1,772

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: