Bunoaica: Mi-am dat seama că Boza e un om şiret

Preşedintele Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, susţine că administraţia Complexului Energetic Oltenia s-a adresat instanţei pentru a constata nelegalitatea grevei în care s-au aflat minerii la sfârşitul lunii trecute. Bunoaica îi transmite managerului Sorin Boza că minerii sunt solidari şi se salvează între ei, dar şi că nu are cum să le închidă gura tuturor. Bunoaica a vorbit într-un interviu la Radio Infinit despre ceea ce el numeşte o încercare de intimidare din partea administraţiei.

Reporter: V-a dat în judecată compania pentru greva japoneză?

Nicu Bunoaica: M-a dat pentru greva spontană, culmea. Domnul Boza încearcă împreună cu sindicatul majoritar de aici să mă acuze pe mine. Să nu uităm că în greva spontană au fost şi cei din sindicatul majoritar. Într-adevăr, pe 29 noiembrie au intentat o acţiune la Judecătoria Târgu Jiu, prin care solicită întreruperea grevei şi judecătorii să spună dacă e legală sau nu e legală. Nici nu am ştiut de treaba asta, chiar am stat de vorbă cu domnul Boza şi mi-am dar seama că este un om şiret, un om căruia îi place să umble cu minciuni, cu tot felul de chestiuni din acestea.

Rep.: V-a surprins decizia?

N.B.: Pe mine nu mă surprinde domnul Boza. Pentru mine domnul Boza este un Pinochio, un mare mincinos. A zis că vine în faţa oamenilor să discute programul de lucru. Dacă îi supără pe oameni, Bunoaica face grevă? Nu Bunoaica face grevă. Noi am făcut adrese pe care le-am pus la dispoziţia judecătoriei prin avocatul Federaţiei Energetica. Oamenii au încercat să oprească lucrul cu trei zile înainte, oamenii de la livrări nu vor să lucreze de sărbători. Vor să aibă acelaşi program ca şi cei din producţie.

Rep.: Riscaţi mult dacă pierdeţi acest proces?

N.B.: Eu nu am ce să pierd, pentru că nu eu am făcut greva. Oamenii vor depune mărturie pentru mine, că ei au vrut să oprească lucrul. Acest proces trebuie să fie stins din faşă, pentru că Boza încearcă să intimideze oamenii, să bage pumnul şi piciorul în gura minerilor, dar nu va reuşi. Minerii sunt solidari, oamenii aceştia lucrează împreună şi se salvează unii pe alţii, nu-i va salva Boza niciodată. Boza va salva oamenii care vor salarii minime în Complexul Energetic Oltenia, care vor să nu fie condiţii de muncă, să fim printre ultimii din judeţ şi din ţară cu salariul minim pe economie.

Rep.: Nu vă este teamă de acest proces?

N.B.: Nu. De ce să îmi fie teamă? Chiar dacă mă va rezolva pe mine, se va naşte altul. A fost Cozma, a fost Bunoaica probabil, nu ştiu dacă eu sunt la talia lui, dar se va naşte altul din rândul minerilor. Aşa sunt minerii, minerii se vor apăra indiferent de presiunile pe care le va face administraţia.

A consemnat Mirela MOTREANU

Vizualizări: 1,260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: