Tudor: Romanescu îţi oferă posibilităţi fantastice să câştigi primăria

Viceprimarul Adrian Tudor nu e curios să afle dacă se numără pe lista social-democraţilor incluşi în sondajul secret prin care PSD vrea să afle numele candidatului pentru fotoliul de primar la Târgu Jiu. Tudor recunoaşte că bătălia cu Marcel Romanescu nu va fi uşoară. Cu toate acestea, continuă Tudor, uneori „îi oferă nişte posibilităţi fantastice de a câştiga Primăria Târgu Jiu”.

Reporter: Ce ştiţi despre sondajul pentru Primăria Târgu Jiu?

Adrian Tudor: Nu e ceva ocult, dar e mai bine aşa, să fie secret, pentru a nu crea disensiuni, urmând ca după ce vom avea rezultatele, să le discutăm în cadrul partidului. Este un sondaj al partidului, acolo vom discuta. Comunicarea va fi făcută de conducerea organizaţiei. Am respectat decizia preşedintelui PSD Gorj. Nici măcar nu am mers să-l întreb pe cine a trecut în sondaj sau în ce perioadă se realizează şi când va fi gata. Nu cred că e moral să discutăm astfel de subiecte.

Rep.: Va da cel mai bun candidat acest sondaj?

A.T.: Va da din partea PSD vârful de lance, pentru că lucrurile se pot schimba în permanenţă. Dar nu va da doar vârful de lance, doar un potenţial candidat la Primăria Târgu Jiu, va da şi o echipă, lista de consilieri municipali. Nu-şi doreşte nimeni funcţia de primar fără să aibă un Consiliu Local compus din oameni responsabili şi care să fie apţi de a purta un dialog constructiv cu primarul, viceprimarii, lăsând la o parte patima politică.

Rep.: Va fi grea lupta pentru Primăria Târgu Jiu cu Marcel Romanescu?

A.T.: Cu toate că actualul primar îţi oferă nişte posibilităţi fantastice de a câştiga Primăria Târgu Jiu, să  ştiţi că niciodată nu am mers într-o luptă, spunând eu sunt cel mai bun şi voi câştiga sigur. Am văzut suficiente exemple de-a lungul timpului în care poporul, care este suveran prin votul său, decide altceva. Pentru că oamenii îşi dau seama imediat dacă eşti superficial sau dacă vii pe cai mari şi spui că vei câştiga şi nu te mai implici. Pornim de la 0-0. Intrăm în teren de la 0-0. Am învăţat asta de la domnul senator Florin Cârciumaru, care ştia clar că nu va putea avea vreodată sub 40%, a avut şi 70%, dar nu a acceptat niciodată să stea liniştit că va ieşi câştigător. Şi-a respectat adversarii şi îmi place şi mie să fac acest lucru, să pornim de la 0-0 într-o campanie electorală.

Rep.: Are PSD proiecte pe care să le prezinte oamenilor? Cum veţi aborda această campanie?

A.T.: Sunt proiecte care mi-au plăcut la adversarii politici de-a lungul timpului şi pe care le-am preluat şi le-am susţinut, spunând unde le-am auzit. Nu va fi uşor, pentru că prima mare provocare este aceea de a reuşi ca partidul să ajungă în cât mai multe case, să ascultăm cât mai mulţi oameni. Este nevoie de timp şi de un efort fantastic. Vom merge pe discuţiile directe cu alegătorul. Este obligatoriu să faci acest lucru. Oamenii spun ce îşi doresc şi tu, ca om politic, trebuie să vii în faţa oamenilor, să le spui proiectele tale. Oraşul nu e al tău, ţi-l dau oamenii pentru patru ani. Dacă le-ai înşelat încrederea, nu ţi-l mai dau să-l gospodăreşti după patru ani.

A consemnat Mirela MOTREANU

Vizualizări: 590

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: