Cârciumaru: Sindicatele sunt de vină pentru lipsa de dialog

Zvonurile că Federaţia Naţională Mine Energie se va diviza, lăsându-se cu plecarea de nume importante, au ajuns şi la urechile politicienilor. Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, este de părere că tensiunile şi instabilitatea din cadrul sindicatului nu fac decât să creeze nelinişte în rândul muncitorilor. Totodată, Cârciumaru este de părere că între sindicate şi administraţia CE Oltenia nu a existat până acum un dialog constructiv.

Reporter: Se vorbeşte de o divizare a FNME şi chiar de plecarea unor lideri importanţi. Ce părere aveţi despre acest lucru?

Florin Cârciumaru: Este normal că toate discuţiile care sunt în interiorul sindicatului nu pot decât să afecteze starea personalului muncitor, a personalului TESA. Orice instabilitate aduce o îngrijorare pentru fiecare dintre noi, dar eu sunt sigur că, după discuţiile pe care le-au avut, se va face ordine şi că de aici în colo sindicatul va fi cu adevărat o instituţie care să lupte pentru drepturile oamenilor, pentru protecţia socială a lor, pentru păstrarea locurilor de muncă şi că vor şti să colaboreze cu administraţia, un lucru foarte important în bunul mers al unei societăţi.

Rep.: Consideraţi că până acum nu au ştiut să colaboreze cu administraţia?

F.C.: După ce le întâmplate până în momentul de faţă, eu consider că nu a fost un dialog constructiv între sindicate şi administraţie, vina cea mai mare purtând-o sindicatele care nu au înţeles la un moment dat ce doreşte administraţia şi, după părerea mea, prin câte s-a trecut până în momentul de faţă, treptat, treptat, şi sindicatele au înţeles că de fapt administraţia CEO nu doreşte altceva decât păstrarea locurilor de muncă şi să depăşim cu bine perioada de criză.

Rep.: Reprezentanţii Ministerului Energiei şi-au anunţat venirea în Gorj pentru a discuta cu sindicaliştii şi administraţia CEO...

F.C.: Acest lucru dovedeşte că există disponibilitate pentru dialog din partea Ministerului, din partea administraţiei, cât şi din partea sindicatelor. Foarte bine că se întâlnesc, pentru că prin dialog se vor rezolva foarte multe lucruri. O să avem ocazia să vedem că foarte multe probleme, care nu şi-au găsit rezolvarea în momentul de faţă, se vor rezolva, se vor lămuri.

Rep.: Există posibilitatea să aibă loc un alt protest din 22 iulie la Guvern...

F.C.: Nu am văzut hotărârea după întâlnirea sindicatelor de la Motru, ceva la nivel de ştiri. Este posibil şi acest gest de manifestare, face parte din legea sindicatelor, deci este posibil orice, dar important este ca până la urmă să se găsească o linie de mijloc în ceea ce priveşte dialogul.

Rep.: Premierul va vizita curând judeţul Gorj?

F.C.: Nici nu se pune problema de vizita premierului. Eu m-aş bucura să poată veni domnul prim-ministru, dar ţinând cont de întâlnirile pe care le are zilele acestea nu cred că este posibil să ajungă la Târgu Jiu.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: