Cârciumaru știe de ce nu primește Romanescu mai mulți bani

Senatorul Florin Cârciumaru intervine în scandalul momentului între primarii supărați pe șeful Consiliului Județean Gorj, că nu le-a dat bani suficienți când s-au împărțit cotele defalcate din TVA. În plus, fostul primar de la Târgu Jiu se declară contrariat și de anunțul actualului edil care vrea să dea în judecată Consiliul Județean, supărat că are prea puțini bani în conturi. „Mi se pare anormal să ceri când nu-i consumi pe ai tăi”, a spus Cârciumaru.

Florin Cârciumaru a comentat, la TV Sud, situația tensionată creată între câțiva primari din opoziție și Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj. Dezamăgit că a primit doar 1,2 milioane de lei din cele 8 promise și discutate, primarul Marcel Romanescu a anunțat că vrea să dea în judecată Consiliul Județean. Fostul primar, acum senator, Florin Cârciumaru crede că edilul exagerează mai ales că nu a cheltuit toți banii din conturi până acum.

„S-a înregistrat excedent și în 2017 și în 2018, s-a rămas cu bani necheltuiți, dar, ca un om de pe margine, care a trecut printr-un asemenea exercițiu financiar, mi se pare anormal ca tu să ceri bani de la alții și tu să nu-i consumi pe cei pe care îi ai. Eu niciodată nu am rămas cu excedent bugetar”, a spus Cârciumaru.

“Ar fi o premieră!”

Un proces între Primăria Târgu Jiu și Consiliul Județean Gorj ar fi o premieră, a adăugat Florin Cârciumaru. El a mai subliniat că, în mandatele din fruntea primăriei, n-a primit niciodată atât de mulți bani.

„Cred că ar fi o premieră ca Primăria să dea în judecată Consiliul Județean. Nu cred că mai sunt cazuri la nivel național. Nu cunosc cu lux de amănunte legea după care se lucrează în momentul de față, dar din discuțiile purtate consider că domnul președinte al Consiliului Județean cunoaște foarte bine situația și a luat cea mai bună decizie în ceea ce privește repartiția banilor, ținând cont și de alte posibilități pe care le are fiecare UAT în parte. Eu, cât am fost primar, nu mi-aduc aminte ca, pentru Primăria Târgu Jiu, Consiliul Județean să fi contribuit cu sume la nivelul celor solicitate în ziua de azi de Consiliul Local Târgu Jiu, de Primăria Târgu Jiu. Eu știu că, de fiecare dată, Consiliul Județean, cât a fost condus de domnul Mischie, de domnul Călinoiu, că n-am luat în calcul sumele pe care le-am primit de la Consiliul Județean. Poate atunci era altă lege”, a încheiat senatorul Florin Cârciumaru.

Vizualizări: 1,139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: