Romanescu taie banii pentru tabăra de sculptură

Adio fonduri pentru Tabăra de Sculptură în acest an. Primarul Marcel Romanescu nu vrea să mai aloce bani pentru acest eveniment cultural și le-a propus celor de la Centrul „Brâncuși” să se ocupe de sculpturile realizate până acum și puse în oraș la voia întâmplării, fără vreun fel de aviz. „A arătat ăla cu mâna unde trebuie puse și a zis acolo trebuie să fie opera, o plantăm acolo”, a fost reacția lui Romanescu.

Edilul Marcel Romanescu susține că multe sculpturi care au rezultat în urma acestor tabere zac în multe colțuri din oraș, înnegrite. „Doru Strâmbulescu n-a venit la discuții, a trimis o contabilă, le-am spus: Creați o altă poziție pe Centrul Brâncuși și faceți în așa fel încât să autorizați și să întrețineți ce avem. Eu produc pe stoc permanent opere. În fiecare an, 10, 15, 6, 7, nici nu mai știm câte avem, dar nu avem o evidență foarte clară și autorizațiile necesare. Ele au fost amplasate ca pe vremea lui Ceaușescu. A arătat ăla cu mâna unde trebuie puse și a zis acolo trebuie să fie opera, o plantăm acolo, dar am avut vreun aviz, vreo autorizație, ceva de la Ministerul Culturii?”, a spus Romanescu

Primarul le-a propus celor de la Centrul „Brâncuși” să le dea 60 de mii de lei doar pentru a le aviza pe cele deja amplasate și pentru a le restaura pentru că s-au degradat deja: „Centrul Brâncuși asta trebuie să facă. Să le autorizeze pe cele care există. Eu le-am dat 600 de milioane de lei. Au cerut un miliard și jumătate de lei vechi. Le-am spus că pentru altă poziție în Centrul Brâncuși, pentru documente în vederea autorizării și lucrări de reabilitare a operelor. Mergeți să vedeți operele de pe Unirii, s-au înnegrit”.

Vizualizări: 1,223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: