Cârciumaru ştie

PSD şi-a propus, din nou, să conducă toate partidele în Gorj. Spun din nou, pentru că într-o campanie mai veche a reuşit să-şi planteze oameni la PRM – Gheorghe Bucălăete şi PDL – Ion Ruşeţ. În actuala campanie a început cu Partidul Mişcarea Populară, unde au plantat-o prin intermediul lui Nicolae Daviţoiu pe o necunoscută în ale politicii, Daniela Grădinaru. Dar, ambiţiile PSD sunt mult mai mari, vor şefia PNL Gorj. Jurnaliştii cu aspiraţii politice din PSD deja l-ar fi convins pe Marcel Romanescu, la un chef, să sape la temelia lui Dian Popescu, pentru a-i lua locul. Cum Romanescu nu a fost niciodată un politician ieftin, preţul promis este un viitor mandat de primar al municipiului Târgu Jiu. Cum este posibil ca USL să nu mai existe în 2016, în scenariul politico-jurnalistic, Marcel Romanescu ar urma să facă pasul spre PSD la momentul potrivit. Care moment potrivit ar fi, se pare, după înlăturarea lui Florin Cârciumaru de la şefia PSD Gorj.

Păpuşarul acestor vremuri, Ion Călinoiu, nu are curiozitatea să dea câteva pagini mai încolo în scenariul scris acum ceva timp, pentru a-şi afla propriul viitor politic. Dacă ar avea curiozitatea, ar vedea că va avea aceeaşi soartă cu a lui Florin Cârciumaru, cu diferenţa că alţii îi vor fi călăii. Lupii tineri din PSD Gorj nu au de gând să îmbătrânească zicând: Da, şefu’. Claudiu Teodorescu, Mihai Weber, Ciprian Florescu, Iulia Vână, Andrei Maioreanu, se uită în oglindă şi văd că deja nu mai sunt tineri. A fi vice la consiliu sau la primărie nu este o mare şmecherie, au văzut deja că toate sforile sunt la Călinoiu sau la Cârciumaru.

Deocamdată remarc că Ion Călinoiu are un singur principiu de conducere: totul. Vrea să rămână fără opoziţie în Gorj, fie că vorbim aici de partide care fac opoziţie sau de ziare care nu îi cântă în strună. Mulţi au încercat până acum. Dacă va fi Călinoiu primul, nu ne rămâne decât să recunoaştem că nu este aşa precum pare. Dar, nu cred că va reuşi. Pentru că în societate nu pot fi toate opiniile la fel şi chiar dacă toate ziarele ar scrie acelaşi lucru, piaţa ar forţa apariţia unei alte publicaţii. Presupunând prin absurd că va cumpărat toţi ziariştii de pe piaţă, vor apărea alţii şi alţii. Deocamdată, dacă este să facă o evaluare, nu a reuşit nici 5% din cât şi-a propus.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: