Cârciumaru, Tudor şi Popescu, validați în prezența preoților

Florin Cârciumaru, Adrian Tudor și Aurel Popescu au fost validați miercuri în funcțiile de primar, respectiv de viceprimar la Târgu Jiu. La ceremonia de constituire a Consiliului Local Târgu Jiu, în care fiecare dintre consilieri a depus jurământul, au fost prezenți și câțiva preoți, printre care și protopopul Ionuț Câmpeanu, care au ținut o slujbă "de mandat ușor".

Consiliul Local Târgu Jiu s-a întrunit miercuri, 22 iunie, în ședința de constituire. Astfel, au fost validați și au depus jurământul cei aleși pentru funcțiile de consilieri locali. Consiliul Local Târgu Jiu este format din 21 de consilieri. Prezenți la ședința de constituire fiind doar 20 dintre aceștia, Grigore Udrescu de la PSD lipsind motivat. Ceilalți consilieri municipali sunt: Eduard Berca, Nicolae Bobu, Rodica Ghimiș, Octavian Lupulescu, Marcel Romanescu, cu toții de la PNL, Ion Butan și Maria Țambrea de la PSRo, Eduard Lădaru și Ion Dorin Pârclăboiu de la ALDE, Daniela Grădinaru și Ion Săvoiu de la PMP, iar restul pozițiilor sunt ocupate de social-democrații Mihai Gherghe, Liliana Luca, Viorel Petcu, Aurel Popescu, Dincă Petrișor Roibu, Ștefan Constantin, Cristian Toader Pasti, Adrian Tudor și Iulia Vână.
În urma alegerilor care au avut loc pentru cele două poziții de viceprimar, doar social-democrații au făcut propuneri. Cei propuși au fost tot vechii viceprimari, Adrian Tudor și Aurel Popescu. Aceștia au fost reconfirmați în funcție. Tudor a obținut 14 voturi pentru, 5 împotrivă, iar un buletin a fost nul. Popescu a fost votat de 14 consilieri, iar 6 au fost împotrivă.
Dacă s-ar fi respectat protocolul PSD-ALDE, un post de viceprimar ar fi trebuit să fie ocupat de Eduard Lădaru. Numai că Lădaru a fost lăsat fără susținere în acest demers de partid, care a preferat să piardă postul de viceprimar la Târgu Jiu, primind în schimb alte posturi de viceprimar în alte localități.

Slujbă de mandat ușor
În pauza dintre procedurile de validare a noilor consilieri municipali, doi preoţi şi un cântăreţ au susţinut o slujbă la ceremonia de învestire a Consiliului Local Târgu Jiu. Unul dintre preoţi a fost chiar protopopul Protoieriei Târgu Jiu Sud, Ionuţ Câmpeanu. "Și acum, în pauză, o slujbă de mandat ușor", a spus Grigore Jianu, secretarul municipiului Târgu Jiu.
În timp ce preoții au susținut slujba o parte din cei prezenți, printre care primarul Florin Cârciumaru și prefectul Gheorghe Paraschivu au recitat rugăciunile la una cu înalt prelații.
PROTEST
La ședința de constituire a Consiliului Local a fost prezent și Gheorghe Pecingină care a protestat față de ne-actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) al orașului. Acesta a venit îmbrăcat într-un tricou pe care scria "PUG, 1998-?". Acesta a spus că problema aceasta trebuia să fie rezolvată de mai mult timp și că sunt interese pentru ca orașul să nu aibă un PUG actualizat.

Galerie foto






Vizualizări: 925

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: