Cârciumaru vorbește despre relația lui cu Iohannis

Primarul Florin Cârciumaru, președintele PSD Gorj, revine asupra declarațiilor referitoare la Klaus Iohannis privind religia și originea acestuia. Cârciumaru spune că nu are nimic “cu omul”. Ba mai mult, primarul spune că îl consideră om de valoare, cu care s-a sfătuit atunci când a început modernizarea centrului civic. Numai că, la Sibiu, Iohannis a ales granit, iar Cârciumaru un strat de beton amprentat. Și centrul din Târgu Jiu ar fi trebuit să fie cu granit, însă s-a ales soluția mai ieftină: betonul amprentat.

Reporter: S-au inflamat spiritele după declarația dvs. că Iohannis nu este pur român și nu este ortodox.

Florin Cârciumaru: Moderatorul m-a întrebat ce dezavantaje are față de domnul Victor Ponta și am fost sincer și asta vine de jos, din popor. Nu că nu este bine, dar are un dezavantaj în lupta asta politică că nu face parte din religia din care face parte majoritatea poporului român. Am spus că e un dezavantaj, dar nu că nu poate să câștige. Acum simplu și sincer, cum să spui că este mai român decât românii ,când dânsul este președintele Forumului German? Nu am nimic cu omul. Eu am avut o relație foarte bună cu omul și o am ca primar. Dacă va fi președinte o să am o relație foarte bună, pentru că am știut să respect și funcțiile, și valorile. Şi am colaborat. De exemplu, când am plecat la drum cu centrul, cu acest beton amprentat din centru, am fost la dânsul în Sibiu, am stat de vorbă cu dânsul despre această metodă. Ce-am făcut noi la Târgu Jiu are și dânsul, numai că centrul la ei este mai mic față de al nostru și și-a permis să mai facă alte adăugiri cu granit. Departe de mine gândul să ajungem la acele interpretări.

Rep.: Două doamne, Elena Udrea și Monica Macovei, s-au înscris în cursă. Cum vedeți șansele unei femei?

F.C.: Din punctul meu de vedere șansele cele mai mari dintre cele două le are Elena Udrea. Cu bune, cu rele, în dreptul ei, Elena Udrea a avut o colaborare foarte bună cu mulți primari din țară și direct de la sursă pot să vă spun că am auzit mulți primari care o vor ajuta. Față de Monica Macovei are mai multe șanse să strângă un procent de voturi mai mare. Nu știu dacă procentul de voturi va fi suficient să intre în turul doi. Eu unul nu am această viziune, dar românii nu văd cu ochi buni în funcțiile de conducere femeile.

Rep.: Neînțelegerile de pe dreapta ușurează munca celor de la PSD?

F.C.: La prima vedere da, dar să știți că noi suntem conștienți că lucrurile nu stau așa. Am fost atenționați de domnul Ponta că trebuie să tratăm cu seriozitate campania, pentru că lucrurile par ușoare după sondaje, dar nu se știe. Având experiența tristă a anilor 2004, 2009, când am pierdut la mustață în turul doi, noi trebuie să stăm în priză în turul întâi, dar mai ales în turul doi. Trebuie pregătite alianțele pentru turul doi. PSD, UNPR, PC strângem 40%, dar dânsul trebuie să strângă 10%. Aici e o artă a politicului, a dânsului, jocurile se vor face.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: