Carduri pentru deţinuţii din Penitenciarul Târgu Jiu

Deţinuţii din Penitenciarul Târgu Jiu vor primi câte un card pe care îl vor putea folosi la cumpărături sau pentru a vorbi la telefon cu prietenii sau rudele. Fiecare deţinut va trebui să facă o listă cu zece numere de telefon pe care le va putea apela, în limita soldului disponibil. Gheorghe Enache, directorul Penitenciarului Târgu Jiu, a declarat că deţinuţii vor avea libertate limitată de comunicare: „Vor fi restricţionate numerele de telefon, iar deţinuţii nu vor putea comunica decât cu familia sau cunoscuţii apropiaţi. În cazul în care se va modifica un număr din listă, deţinutul trebuie să facă o cerere pentru a-i putea fi schimbat. De asemenea, persoana privată de libertate nu va mai putea comunica telefonic cu Parchetul sau avocatul său ca în cazul cartelei Romtelecom, aceste instanţe putând fi sesizate doar prin petiţie“.

Telefoanele „publice“ se vor monta în fiecare secţie. Acestea vor fi dotate cu un sistem de supraveghere video şi cu un sistem de siguranţă astfel încât să nu poată fi distruse. Cu acelaşi card deţinuţii îşi vor putea face cumpărăturile de la magazinul din incinta penitenciarului. Subcomisarul Gheorghe Enache a mai menţionat: „Pe viitor cardul îi va permite deţinutului să se deplaseze în alte zone ale penitenciarului, cum ar fi cabinetul medical, clubul sau terenul de sport, fără a fi însoţit de un poliţist“.

Conducerea unităţii de detenţie va implementa acest proiect finanţat de Ministerul Justiţiei în scopul de a consolida legăturile dintre deţinuţi şi familiile lor.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: