Care sunt modificările în noul an școlar

Anul școlar 2016-2017 va începe în luna septembrie cu o serie de modificări față de anii anteriori. Festivitatea de deschidere este pe 12 septembrie, dar elevii sunt aşteptaţi la cursuri de pe 15 septembrie. O altă modificare este legată de perioada ”Școlii Altfel” care nu va mai avea loc doar în luna aprilie.

Elevii gorjeni se vor întoarce la școală pe 12 septembrie , anunță profesorii, chiar dacă oficial, școala începe pe 15 septembrie. Cele trei zile sunt de acomodare și de rezolvare a problemelor organizatorice. ”Ca o modificare pentru noul an școlar este faptul că școala începe pe 12 septembrie iar deschiderea festivă este pe data de 15 septembrie. În perioada 12-15 septembrie este o perioadă de acomodare, cu măsurile organizatorice de a primi manualele, situații de începere a noului an școlar”, a spus Constantin Huică, liderul Sindicatelor Libere din Învățământ, filiala Gorj. Săptămâna ”Școala Altfel” nu va mai fi nici ea programată de conducerea școlilor doar în luna aprilie. Începând cu noul an școlar, directorii de liceu sau gimnaziu au voie să-și programeze ”Școala Altfel” în orice perioadă a anului. Motivele sunt multiple, anunță sindicaliștii. ”Este o perioadă în februarie, martie, aprilie, în mai și iunie, sunt perioade în care conducerea fiecărei unități școlare își fixează data în care să desfășoare aceste activități. Măsura a fost luată pentru că în acea săptămână agențiile de turism, mijloacele de transport chiar măreau prețurile în acea perioadă, de multe ori nici nu se găseau autobuze ca să satisfacă cerințele iar la muzee sau alte obiective se formau cozi interminabile”, a mai spus Constantin Huică, lider de sindicat. Cât privește vacanțele elevilor în noul an școlar, singura modificare o suferă vacanța de iarnă, care nu va mai fi de trei săptămâni ci doar de două. 

STATUT

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a aprobat "Statutul Elevului", primul document ce reglementează drepturile şi obligaţiile elevilor înmatriculaţi în instituţiile de învăţământ de stat, particular sau confesional din România.

Vizualizări: 479

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: