Care sunt zilele fără plată, din iunie, ale minerilor şi energeticienilor

Conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) a remis un comunicat de presă în care anunţă datele în care cei 19 mii de angajaţi sunt în concediu fără plată. „Zilele libere au fost stabilite pentru datele de 7, 10, 21 si 25 iunie, excepţie făcând personalul care va asigura desfăşurarea corespunzătoare a activităţii pentru grupurile energetice care vor funcţiona, cat si supravegherea si paza instalaţiilor oprite din termocentrale si exploatările miniere“, se arată în comunicat.

Conducerea companiei mai transmite că decizia de reducere a săptămânii de lucru la 4 zile a fost luata in baza prognozelor pentru luna iunie, raportat la cererea de energie pe cărbune din sistem si consumul de lignit aferent. Mai mult, pentru prima dată se spune că această decizie ar putea dura mai puţin de o lună. „Este o măsura temporara, de protecţie a locurilor de munca, prevăzută in Contractul Colectiv de Munca. In funcţie de situaţie, exista posibilitatea ca programul sa fie redus doar pe parcursul a doua săptămâni“, mai transmite Laurenţiu Ciurel.

În momentul de faţă exista rezerve de cărbune de peste 1,2 milioane tone in stocurile carierelor si in depozitele termocentralelor.

Directorul general mai spune că obligaţia sa este de a organiza compania astfel încât să asigure atingerea indicatorilor de performanţă asumaţi în contractul de mandat. „Conform CCM, angajatorul are dreptul si obligaţia de a organiza si conduce activitatea societăţii pe principii de rentabilitate, eficienta economica si profit si sa ia masurile operative necesare realizării obiectivelor si indicatorilor de performanţă asumaţi, cat si pentru asigurarea solvabilităţii societăţii si a lichidităţilor financiare“.


Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: