Cariera Jilț Sud, fără front de lucru. Motivul!

O unitate minieră din cadrul Complexului Energetic Oltenia se confruntă cu probleme în ceea ce privește asigurarea frontului de lucru. Este vorba de cariera Jilț Sud, unde se sta mai mult decât se lucrează, spun liderii sindicali zonali, asta pentru că sunt blocaje în ceea ce privește exproprierea terenurilor. Compania nu a reușit să ajungă la o înțelegere cu proprietarii de imobile din zonă.

Cariera Jilț Sud trece printr-o perioadă dificilă în ceea ce privește fronturile de lucru, și nu de acum, ci de o bună bucată de vreme. De altfel la această unitate au avut loc și alunecări de teren la finele anului trecut, astfel că perimetrele s-au restrâns foarte mult. Și utilajele au nevoie de revizii, în urmă cu câteva luni un excavator s-a defectat și are nevoie de reparații sustanțiale. Cum exproprierile pe zonă sunt practic blocate, activitatea în unitate este una restrânsă, spune sindicalistul Adrian Marciuc. "Pe Jilț este activitate 100% la Jilț Nord, acolo s-a deblocat având în vedere legea 255. Pe Jilț Sud sunt probleme pe exproprieri. Se lucrează, dar sunt probleme", a declarat Adrian Marciuc, președintele Sidicatului Mine Energie Jilț-Turceni
Sindicaliștii spun că CE Oltenia, dar și ei la rândul lor fac demersuri în continuare pentru care legea 255 privind exproprierile să se aplice și pentru cariera Jilț Sud. "După cum știți l-am abordat și pe domnul ministru când a venit. Ni s-a promis. Comisia din partea administraţiei lucrează intens pe legea aceasta, să pregătească toate documentele spre trimitere la București. Când vor fi gata, mă voi duce la domnul ministru al Energiei, pentru că ni s-a promis ajutor. Dacă anul acesta se va obține legea 255, perimetrul Jilț, Jilț Nord, Jilț Sud, va avea continuitate cel puțin 10 ani de acum în colo", a precizat președintele Sidicatului Mine Energie Jilț-Turceni.
Carierele Jilț Sud şi Jilț Nord fac parte din Sucursala Minieră care s-a înființat la Motru.

Vizualizări: 2,384

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: