Cariera Pinoasa, la dispoziţia a două familii

Cariera Pinoasa nu poate continua exploatarea cărbunelui pe un front de lucru de peste 800 de metri, din cauza a două familii care nu cedează sub nicio formă terenurile în favoarea Complexului Energetic Rovinari. Primarul din Negomir, Ion Gruescu, spune ca nici măcar o vilă de toată frumuseţea în cartierul Primăverii şi două locuri de muncă la complexul Rovinari nu i-a convins pe cei doi proprietari să renunţe la terenurile respective. Reprezentanţii CE Rovinari neagă însă toate afirmaţiile primarului Gruescu.

Cele două familii, Hatără, respectiv Cruceru, nu vor sub nicio formă să cedeze terenurile, chiar şi după ce CE Rovinari le-a făcut oferte de nerefuzat, iar Cariera Pinoasa nu poate fi extinsă. Mofturile celor două familii blochează un front de lucru de peste 800 de m, de mai bine de patru ani. Primarul din Negomir, Ion Gruescu, spune că strămutările generează probleme deosebit de grave atât complexurilor energetice cât şi Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. „Avem două familii de fapt cu care nu s-a ajuns la nicio înţelegere, părea că s-a ajuns, dar discuţiile pe care le-am avut dau de înţeles că sunt probleme destul de grave. Au teren mult şi nu vor să cedeze. Li s-a construit şi casă în Primăverii şi două locuri de muncă la CE Rovinari şi degeaba”, a declarat Ion Gruescu, primarul comunei Negomir.

CE SPUNE CE ROVINARI

Reprezentanţii CE Rovinari nu numai că neagă afirmaţiile primarului Gruescu, dar spun că cele două familii nu au pus niciodată probleme de acest gen. Mai mult, aceştia întăresc ideea că în cazul familiei Cruceru negocierile s-au finalizat încă din primăvară şi nu mai au niciun fel de obligaţii, iar cu familia Hatără, negocierile sunt pe final.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: