Carierele Jilţ Sud şi Nord din Mătăsari se extind

Carierele de exploatare a lignitului Jilţ Sud şi Nord din Mătăsari urmează să fie extinse pe alte câteva hectare. Carierele aparţin de Complexul Energetic Turceni şi a fost deja depusă documentaţia pentru emiterea acordului de mediu. Autorităţile locale din Mătăsari ştiu de intenţia de extindere a exploatărilor şi spun că nu au nimic împotrivă atâta timp cât sunt un beneficiu din punct de vedere financiar pentru comună. „Atâta timp cât este o proprietate privată nu avem noi ce face. Ei se descurcă cu oamenii în privinţa exproprierilor, doar nu este prima dată. Îi despăgubesc şi gata, pe noi nu ne afectează, din contră”, a declarat Alexandru Udrişte, viceprimarul din Mătăsari.

Potrivit anunţului publicat pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, publicul este anunţat asupra deciziei de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Defrişarea vegetaţiei forestiere de pe suprafaţa de <-xml:namespace 5,6065 ha cu scoaterea definitivă a terenurilor din fondul forestier naţional pentru extinderea carierei de exploatare a lignitului Jilţ Sud ” amplasat în comuna Mătăsari.

Pentru extinderea carierei de exploatare a lignitului Jilţ Nord va fi nevoie însă de defrişarea vegetaţiei forestiere de pe o suprafaţa de 6,8009 ha, tot din comuna Mătăsari.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: