Carierele miniere, prădate de hoţii de cărbune şi fier vechi

Furturile de cărbune şi de componente metalice din carierele miniere au luat amploare în ultimele zile. Jandarmii au prins trei hoţi la mina Ploştina şi încă unul la Roşiuţa. La rândul lor, poliţiştii au prins în trafic mai multe maşini care transportau cărbune, fără să îi poată justifica provenienţa.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj au continuat acțiunile de prevenire și combatere a furturilor de cărbune și subansamble metalice din unitățile miniere.

Astfel, un echipaj de jandarmi din cadrul Detașamentului Motru a surprins în flagrant trei persoane, respectiv pe numiţii: D.V., de 38 ani, N.C., de 47 ani și P.V.,de 33 ani, toți domiciliați în municipiul Motru, care au sustras din perimetrul unei mine din Ploştina, mai multe subansamble metalice. Jandarmii, au întocmit pe numele persoanelor depistate actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni. Bunurile sustrase din perimetrul minei din Ploştina, constând în subansamble metalice, bucăți profil, role circuit mină și cornier, au fost restituite unității miniere, urmând să fie stabilit prejudiciul constituit de sustragerea subansamblelor metalice.

Fost agent de pază, acum hoţ

Acum două seri, un echipaj de intervenţie din cadrul Detașamentului Motru, a surprins în flagrant pe numitul L.N.I., de 31 ani, domiciliat în comuna Bala, judeţul Mehedinţi, care sustrăgea subansamble metalice din incinta carierei miniere din Roșiuța. Şi acesta se va alege cu dosar penal pentru furt calificat. Bărbatul s-a deplasat în incinta carierei Roșiuța pentru a-și ridica mai multe bunuri personale de unde lucrase anterior ca agent de pază, iar la ieșirea din perimetrul carierei a sustras un număr de 11 elemente de rolă, pe care le-a depozitat în autoturismul proprietate personală, moment în care a fost prins de jandarmi. Rolele sustrase, au fost înapoiate unității păgubite, urmând să se solicite carierei miniere stabilirea prejudiciului constituit de sustragerea subansamblelor metalice.

Poliţiştii, cu ochii pe transportatori

Poliţiştii din Motru şi Rovinari au acţionat pe linia verificării legalităţii transporturilor rutiere de material lemnos şi cărbune. Oamenii legii au indisponibilizat în vederea confiscării cantitatea de peste 3 tone de cărbune,  şi au aplicat amenzi în cuantum de 2.000 lei. Poliţiştii rutieri din Motru au identificat în trafic, un mehedinţean de 33 ani, din comuna Bala,  în timp ce transporta cantitatea de 3.080 kg cărbune, fără documente legale de provenienţă. Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 1.000 lei  şi întreaga  cantitate de cărbune fiind indisponibilizată în vederea confiscării. Şi la Rovinari a fost tras pe dreapta un şofer de 51 de ani din  comuna Cilieni, judeţul Olt care transporta cantitatea de aproximativ 5 mc de material lemnos. Cu ocazia controlului efectuat, poliţiştii au constatat că şoferul nu deţine licenţă de transport, pe numele său fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectarea regimului transportului rutier public.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: