Carne procesată în condiții mizere. Amenzi!

Administratorii unei carmangerii din orașul Bumbești Jiu au fost amendați cu 10.000 lei de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare (DSV) Gorj. De asemenea, o femeie care transporta produse din carne la Petroșani a fost amendată după un control în trafic. Aceasta avea în mașină 348,7 kg produse din carne de porc, fără documente de proveniență.

În urma controlului desfășurat săptămâna trecută, organele de control au constat la o firmă că spațiile de procesare a cărnii nu erau igienizate corespunzător, dar și că produsele din carne erau manipulate de personal care nu a putut prezenta documente privitoare la starea de sănătate. Aceeași amendă a fost aplicată și la un supermarket din Bumbești Jiu, în acest caz pentru depozitarea produselor de origine animală, nesectorizat, în același spațiu frigorific.

Tot săptămâna trecută, inspectorii DSV Gorj au aplicat șapte amenzi în cuantum de 8400 lei unor magazine alimentare din Aninoasa, Berlești, Slivilești, Vladimir și Brănești. Sancțiunile au fost aplicate pentru comercializarea de produse alimentare în spații neînregistrate sanitar-veterinar, fără respectarea cerințelor de manipulare igienică și sectorizare a produselor alimentare.

Prinsă cu carne fără acte

O femeie de 30 de ani din Târgu- Jiu a fost prinsă de polițiști în trafic, în timp ce transporta cu o autoutilitară câteva sute de kilograme de produse din carne, fără documente de proveniență. Polițiștii gorjeni efectuau o acțiune pe DN 66 Bumbesti-Jiu, pentru prevenirea şi combaterea transporturilor ilegale de mărfuri.

"Politiştii au luat măsura sancționării contravenționale a femeii, cu amendă în cuantum de 500 lei, conform Legii nr. 12/1990, republicată, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite", arată IPJ Gorj.

La fata locului s-au prezentat şi reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor Gorj, care au luat măsura sancționării contravenționale cu 720 lei a persoanei în cauză.

Ca măsură complementară s-a dispus indisponibilizarea cantității de produse din carne.

Vizualizări: 1,548

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: