Primar în război cu directorul școlii: N-a făcut decât să-și angajeze șapte rude în școală

Război fără sfârșit între Primăria Turburea și conducerea școlii din localitate. Primarul îl acuză pe actualul director că nu se implică în educația elevilor și că nu ar fi preocupat decât să facă angajări cu cântec în cadrul instituției. În plus, Ion Bîrcă susține că sunt copii din comună care nu au făcut nici măcar o lecție online pentru că nu au telefoane, tablete ori internet.

Primarul din Turburea a declarat că nici nu mai merge la ședințele școlii, dar s-a interesat câte tablete le trebuie copiilor care nu au posibilități. Cu bani din bugetul local, a cumpărat 30 de tablete, dar s-au dovedit a fi insuficiente, mai ales după ce toate școlile au trecut în scenariul roșu și cursurile se țin exclusiv pe internet.

Ion Bîrcă nu a îngropat securea războiului și, în continuare, se declară dezamăgit de activitatea noului director instalat în fruntea școlii din comună. “A numit director un profesor care, în afară că a reușit să angajeze șapte persoane din familia lui, nu a făcut nimic. A ajuns să-și angajeze copil, cumnata, fratele, nepotul, nevasta și prietenul nu știu cui. A venit cu gășcuța lui acolo. Ce să-i învețe pe copii? Eu m-am retras și am desemnat pe altcineva în Consiliul de Administrație. Eu îi ajut pe copii. Au venit diverși oameni și mi-au spus că le trebuie tablete. Am trimis adresă la școală, ne-au comunicat că trebuie 22 de tablete. Am spus că iau 30. Le cumpăr din bugetul local, lucru pe care l-am și făcut. Le-am împărțit și oamenii le-au luat că nu știam ce să mă fac cu ei când a fost cu scenariul galben”, a spus Bîrcă, la Impact TV.

Ca să poată învăța carte toți copiii pe internet, mai este nevoie de tablete. Acestea vor fi cumpărate din banii primăriei mai ales că sunt elevi care nu au făcut nici măcar o oră pe internet pentru că nu au avut posibilități. „Acum, cu scenariul roșu, e și mai greu. Acum, majoritatea sunt oameni necăjiți, care nu au. Și le mai trebuie tablete și altora. Sunt copii care nu au făcut nicio oră de când a început cu online-ul. Nu au telefoane, nu au tablete, nu au internet. Ne mai trebuie iarăși vreo 24 de tablete pentru copii”, a mai declarat primarul din Turburea.

Vizualizări: 4,608

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: