Cârţu a anticipat eşecul cu Steaua

Pandurii a pierdut meciul cu Steaua din etapa trecută după un joc destul de slab, aspect scos în evidenţă şi de antrenorul echipei gorjene. Sorin Cârţu a precizat după jocul din Ghencea că echipa bucureşteană a meritat victoria pentru că a arătat mai multă determinare în joc, dar şi pentru că noul antrenor este norocos.

Jucătorii de la Pandurii aveau un moral bun la acest meci şi avantajul de a fi mai sus în clasament decât adversarul. Cu toate acestea, elevii lui Sorin Cârţu nu au profitat de aceste oportunităţi şi au fost învinşi de o echipă care pe teren nu a arătat că merita victoria. „Steaua mi s-a părut mult mai determinată la acest meci, a dorit mai mult victoria. De asta mi-a şi fost frică de această schimbare de antrenor, pentru că totdeauna când se schimbă antrenorul este o stare de spirit nouă”, a explicat Cârţu, după meci, temerile sale legate de „şansa începătorului”.

Stoichiţă nu era începător, el având deja sute de meciuri la activ ca tehnician. dar cu această ocazie a debutat ca antrenor la Steaua în această ediţie de campionat. Cârţu şi-a amintit că a trecut deseori prin astfel de situaţii şi a avut acelaşi noroc chiar din prima etapă: „Şi eu am avut cazuri şi am fost în postura de a câştiga de multe ori la primul meci cu o echipă, cu şansă, şi rar am pierdut un meci când am fost numit la o echipă. Aşa e situaţia de acum. Şi mi-a fost teamă de situaţia asta şi le-am spus jucătorilor să nu se întâmple, dar tocmai asta s-a întâmplat.”

Răzbunarea ratărilor

Tehnicianul gorjenilor s-a arătat exasperat de ratările jucătorilor săi, deşi le spusese înainte de meci că la un astfel de joc cu Steaua trebuie să marchezi şi din jumătate de ocazie. „Situaţia din care a ratat Martin nu cred că se poate repeta. El e un jucător care dă bine cu capul şi finalizează foarte multe acţiuni din lovituri libere. Acolo a dat mai întâi în pământ şi trebuie şansă multă ca să sară mingea din pământ peste poartă. E greu să ratezi de acolo din şase metri, dar uite să s-a întâmplat”, a conchis antrenorul încercând să-şi explice ratarea imensă a unui jucător care de regulă înscrie.

Nici Stângă nu a reuşit să găsească poarta, dar nici Arrieta nu a ajuns la timp la minge pentru a o trimite în poartă: „Dacă purta 44 sau 45 la picior dădea gol acolo. Acestea sunt situaţiile noastre. Au avut şi cei de la Steaua multe acţiuni bune, au încercat să desfacă apărarea, dar nici noi nu suntem o echipă uşor de combătut. Dar ei au încercat şi au fost consecvenţi, pentru că la fel ca situaţia din care au marcat gol, au mai fost destule centrări pe acolo”.

Arbitraj contestat

Arbitrul Kovacs nu a scăpat netaxat de antrenorul pandurilor, care i-a reproşat nişte obstrucţii pe care le-a trecut cu vederea, dar şi un fault produs înaintea înscrierii golului: „La faza golului e o ţinere de tricou a lui Stancu şi putea să se dea acolo ceva. Dar nu la Kapetanos, care trebuia să fi fost preluat la faza respectivă prin dublajul care trebuia făcut de Rusu, care a făcut multe greşeli în meciul acesta. Scorul putea fi deschis chiar de la pauză înainte de a se încheia prima repriză, când Rusu i-a dat pasat lui Kapetanos”.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: