Cârţu: „Bistriţa joacă bine acasă şi va fi foarte greu!”

Pandurii mai au nevoie de nouă puncte pentru a fi siguri de salvarea de la retrogradare. Un prim pas pentru a mai spera în continuare că vor reuşi acest barem este obţinerea unui rezultat pozitiv la Bistriţa, acolo unde Pandurii nu a cunoscut până acum victoria. Optimismul e redus înaintea acestei partide dată fiind evoluţia bună a echipei lui Marius Şumudică în retur. Bistriţa a fost echipa returului până acum, obţinând 20 de puncte în 12 etape.

Sorin Cârţu consideră meciul cu Gloria Bistriţa ca fiind unul foarte greu pentru Pandurii prin prisma faptului că Gloria este una dintre cele mai în formă echipe ale campionatului şi una dintre cele mai bune formaţii dintre cele care au trecut prin zona retrogradării. „E un meci dificil entru că, e  părere a mea cel puţin, dintre toate echipele care se află la retrogradare sau cu acest spectru al retrogradării, Bistriţa joacă cel mai bine. Nu neapărat numai o impresie de la ultimul meci, ci după tot ceea ce a arătat în acest retur. Eu cunosc foarte bine fotbalul din Liga I din România şi pot să afirm asta fără nici un fel de reţinere că în ultimii 7-8 ani, când Bistriţa a fost mai tot timpul în zona periculoasă, niciodată nu a arătat aşa de bine ca acum şi în jurul ei să nu se mai creeze probleme vis-a-vis de un posibil ajutor de-al arbitrilor sau nu ştiu ce aranjamente”.

Bistriţa este echipa returului

Cârţu a mai precizat că apreciază Bistriţa pentru că a jucat normal, având un joc bine organizat faţă de alte sezoane în care a avut nevoie de ajutor pentru a se salva: „Acum, tot ceea ce au făcut în acest retur, au făcut pe un joc normal care m-a surprins şi mie îmi place ce au arătat şi ce au jucat. Iar cele 20 de puncte care le-au făcut în retur nu sunt o întâmplare. Sunt obţinute în urma unui joc bine organizat pentru că au şi jucători de calitate, şi tineri cu viteză şi tehnică bună. Mie îmi place ce am văzut la ei şi de aceea spun că vom avea un meci greu. E şi un meci în deplasare, Bistriţa joacă bine acasă şi va fi foarte greu”.  

Tehnicianul pandurilor are cuvinte de laudă şi pentru jucătorii lui Şumudică, mai ales cei cu experienţă precum Năstase sau Hora: „Mie îmi place Bistriţa ca echipă, e echilibrată în toate compartimentele şi găseşti acolo şi jucători cu experienţă dar şi care ies puţin din tipare cum e Moraes în atac sau Hora în linia de mijloc, ori Năstase pe linia de fund unde prezenţa lui dă un anumit echilibru acolo. Acesta este rolul unui jucător experimentat la echipă şi asta gândeşti când îl transferi la echipă, să îşi pună amprenta şi să fie un lider. Iar el şi Moraes sunt lideri”.

Cârţu are cinci accidentaţi şi un jucător suspendat

Antrenorul Sorin Cârţu a explicat că nu va menaja nici un fotbalist la jocul cu Gloria Bistriţa, chiar dacă unii dintre ei sunt la limita suspendării. „Nu voi menaja jucătorii aflaţi la limita suspendării. Nu se va menaja nici un jucător, cu ce avem la dispoziţie cu aia jucăm”, a precizat Cârţu, care a apelat din nou la doi jucători de la echipa a doua pentru a completa lotul. „Sunt noutăţi pentru că Nalaţi nu face deplasarea fiind accidentat, la fel şi Hidişan care acuză o contractură, iar Popete este suspendat. Vor veni alţii în locul lor”.  În locul absenţilor, pe a căror listă se află şi jucătorii cu probleme medicale mai vechi, Stanca, Păcurar şi Dedu, au fost cooptaţi de la echipa a doua Livshit şi Pleaşcă, fiind păstraţi şi alţi doi jucători convocaţi etapa trecută de la Pandurii II, Stancu şi Ghindeanu.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: