Cârţu: „Ceferiştilor nu le trebuie multe ocazii să marcheze“

Meciul care deschide etapa a VI-a a Ligii I este programat în această seară de la ora 20.00. Pandurii- CFR Cluj se anunţă o partidă interesantă prin prisma precedentelor rezultate dintre cele două formaţii, Pandurii reuşind deseori surprize în faţa clujenilor. Meciul este unul de interes maxim şi pentru suporterii ambelor formaţii, CFR-ul deplasând mereu o galerie numeroasă la Târgu-Jiu. Şi suporterii gorjenilor sunt destul de numeroşi biletele având destul de mare căutare ieri după prânz când au fost scoase la vânzare.

Clujenii au amintiri plăcute de pe Municipalul gorjean, aici primind anul acesta Cupa României câştigată în duelul cu Poli Timişoara. CFR este una dintre formaţiile care reprezintă România în Europa League şi care are an de an pretenţii mari în campionat. „CFR are un anumit standard şi care îşi propune o anumită stare de spirit având în vedere participarea în grupele europene ale Europa League”, spune Sorin Cârţu.

„Au un lot valoros“

„CFR rămâne o echipă greu de învins. Nu-şi vor menaja jucătorii pentru meciurile din Europa League, chiar dacă joacă aici vineri şi apoi joi în cupe, deci au timp să-şi revină”, crede Cârţu care e convins că Conceicao va juca cu ce are mai bun în lot şi jucătorii cei mai în formă indiferent ce probleme de lot au: „Pentru ei sunt minore problemele de lot pentru că au de unde alege. Kone a fost la echipa Naţională, Alcantara doar ce a venit la echipă după evenimentul nefericit din familie, dar vom vedea până la ora jocului ce probleme au. Indiferent de situaţie, pentru CFR problemele care le au unii jucători sunt minore „pentru că au un lot valoros la dispoziţie” spune Cârţu.

Pandurii au 9 puncte în clasament

Tehnicianul pandurilor nu ştie dacă s-ar mulţumi cu un rezultat de egalitate la acest meci, putând spune acest lucru doar după ce jocul a trecut: „Depinde de joc dar nu ştiu dacă ne-ar mulţumi şi un egal. Rezultatul este pozitiv doar dacă la final tragi concluzia asta în funcţie de ceea ce arată pe teren echipa ta. Cum sunt situaţiile de gol ale adversarului sau ale tale şi nu ştii cum va fi desfăşurarea meciului şi nu ştii dacă eşti mulţumit cu un meci egal sau erai mulţumit doar cu trei puncte. Funcţie de exprimarea de pe teren.” Preşedintele Condescu este însă mai optimist şi crede că pandurii pot continua tradiţie de a obţine victorii în meciurile cu CFR: „Cu CFR-ul de mult facem rezultate bune. Nu le suntem naşi, jocul de fotbal să rămână un joc fără ambiţii şi cutume. Vor veni cu inima strânsă pentru că suntem o echipă care avem nouă puncte în clasament. Trebuie să avem un alt comportament şi am încredere în jucători că pot face un meci mare şi cu CFR şi cu Steaua”, a spus Condescu.

Jocul dintre Pandurii şi CFR este programat în această seară de la ora 20:00, porţile stadionului urmând să se deschidă de la ora 18:00.

Mureşan vine cu îngrijorare la Târgu Jiu

Preşedintele clujenilor a sosit aseară cu echipa la antrenament, clujenii antrenându-se în nocturnă, imediat după ce pandurii au terminat pregătirea, de la ora 19:30. Iuliu Mureşan a mărturisit că are amintiri plăcute de la Târgu Jiu din Cupa României, clujenii câştigând aici trofeul anul acesta, dar când joacă cu Pandurii vine cu îngrijorare: „Ne întoarcem aici cu amintiri plăcute din Cupa României, am plecat de aici cu trofeul. Chiar făceam o glumă azi şi ziceam să ne rezervăm camere la hotel pentru finala cupei dar am aflat că se dispută anul acesta la Iaşi. Ne-am abonat la cupă şi am vrea să o luăm şi de data aceasta. Dar venim totdeauna cu îngrijorare la Târgu Jiu pentru că, după cum se ştie, bilanţul rezultatelor dintre noi şi Pandurii nu este prea favorabil echipei mele. Aşa că meciul va fi dificil pentru noi. Nu avem un complex faţă de Pandurii dar trebuie să fim foarte atenţi şi să jucăm foarte bine ca să obţinem din nou puncte.”

Prieten bun cu Sorin Cârţu, acesta a glumit la intrarea pe teren cu tehnicianul Pandurilor pe care nu ar dori să-l vadă cu astfel de ocazii ştiind la ce se poate aştepta: „Chiar făceam o glumă şi faţă de Sorin Cârţu pe care eu îl respect şi cu care glumesc de câte ori ne vedem. Şi i-am zis că îmi place să mă întâlnesc cu el dar nu când avem meci. Dar asta e viaţa, trebuie să ne întâlnim cu toţii şi să fim civilizaţi ş să ne respectăm. E foarte important să ne respectăm şi să ne ajutăm între noi”, a spus Mireşan.

 Pandurii le-a oferit celor de la CFR propriul teren de antrenament lucru care în alte oraşe în care se deplasează echipa gorjeană nu este de fiecare dată respectat.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: