Cârţu: Jucăm cu Dinamo şi va fi ceva mai greu

Pandurii joacă duminică seara meciul cu Dinamo Bucureşti, un joc care de fiecare dată este precedat de tensiuni şi conflicte. Nici de această dată acastă partidă nu a făcut excepţie de la regulă, săptămâna trecută Pandurii fiind la un pas de a fi neprogramaţi din cauza unei datorii către Dinamo şi chiar şi ieri existând zvonuri că acest meci nu este programat.

Până la urmă, meciul va fi disputat conform programului după ce Pandurii şi Dinamo au ajuns la un acord în ceea ce priveşte eşalonarea datoriei pentru anul viitor.

Antrenorul Sorin Cârţu nu are probleme mari de lot pentru acest meci, cea mai importantă fiind absenţa lui Raskovic care îşi va relua pregătirea normal cu echipa în aceste zile. Enache Câju a revenit şi el la pregătire dar se antrenează separat de echipă în timp ce Hidişan este în programul de pregătire al echipei şi va fi cooptat în lot pentru meciul cu Dinamo. Tot pentru acest meci antrenorul pandurilor va convoca şi doi dintre foştii juniori ai clubului, Avrămescu şi Pleaşcă, ambii legitimaţi la echipa a doua a clubului din Târgu Jiu.

Pandurii intră în cantonament

Referitor la jocul de duminică, antrenorul pandurilor crede că va fi un meci dificil dar care nu are nici o semnificaţie aparte: „Este un meci foarte greu, ca tot timpul cand joci cu Dinamo, dar mai ales în postura de acum. Aşa că avem toate premizele că o sa fie extrem de dificil. După aceste ultime rezultate ne dorim să facem un meci bun ca să mai obţinem şi ceva puncte. Pentru mine nu pot spune că acest meci are o semnificaţie aparte, este doar un meci de campionat, doar că jucăm cu Dinamo şi va fi ceva mai greu.” Tehnicianul se aşteaptă la un rezultat pozitiv pentru a scoate echipa din starea de tensiune: „Sper să fie ceva pozitiv ca să mai ieşim din starea asta încărcată în care suntem. S-a acumulat o anumită presiune la echipă, care îmi doresc să dispară cât mai curând pentru că nu face bine la nimeni. Sper ca până la ora meciului să reuşesc să-i montez cum trebuie pe jucători pentru a aborda un meciul din altă postură şi să dispară oarecare temeri.”

Cârţu spune că a făcut o serie de modificări în lot pentru a le da şansa şi la alţi jucători să evolueze considerând că aşa e corect după seria de trei rezultate negative. „Eu am mai spus-o că nimeni nu are postul de titular asigurat. Din punctul de vedere al problemelor de lot, în mod sigur Raskovic nu va juca pentru că nu este încă refăcut iar Grecu este suspendat.  Lazic nu s-a prea antrenat că a fost mai mult plecat şi poate Hidişan ar putea juca din nou. Să vedem cum se va prezenta la ultimele antrenamente şi poate ne putem baza pe el, dar nu pentru tot meciul” a explicat Cârţu situaţia indisponibililor din lotul său.

În ceea ce priveşte adversarul, Cârţu nu crede că pentru Dinamo va conta prea mult meciul din Europa League pentru că are un lot destul de bun: „Nu ştiu dacă Dinamo o să fie obosită la ora jocului cu Pandurii. Nu mă interesează pe mine ce fac ei, ci doar problemele echipei mele.  O să vedem ce fac şi în Europa League, dar la lotul pe care îl are Dinamo, oricând poate să alcătuiească o echipă competitivă. Deci nu mi-aş face probleme de genul că o să fie o echipă obosită. Oricum au mai jucat bine în Cupele Europene şi după aceea au făcut-o la fel de bine şi în campionat. Eu ştiu doar că Pandurii va trebui să  joace bine pentru a spera la un rezultat bun.” Jucătorii de la Pandurii vor intra azi în cantonament la Hotel Sport iar sâmbătă vor pleca spre Bucureşti pentru jocul cu Dinamo.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: