Cârţu: „Ne mobilizăm bine când jucăm cu o echipă puternică “

Campioana României vine la Târgu Jiu pentru meciul cu Pandurii programat sâmbătă seara de la ora 20:00. Unirea Urziceni vine pe „cai mari” după acel răsunător 4-1 de la Glasgow şi evoluţiile bune din Europa. Dacă jocul nu îi prea îndreptăţeşte să spere la prea mult, şi nici măcar jocurile directe, ultima dată luând doar 5-1 de la Unirea, Pandurii speră măcar în tradiţia meciurilor bune cu echipele de top.

În acest sezon, şi pe alocuri şi anii trecuţi, gorjenii au reuşit adevărate minuni cu primele clasate. Dinamo şi CFR n-au reuşit să învingă Pandurii nici anul acesta şi ştiu ce poate face mobilizarea gorjenilor. Singura speranţă a suporterilor la meciul cu campioana se leagă acum de respectarea acestei tradiţii în ceea ce priveşte echipele de top.

Pentru Pandurii meciurile cu echipele mari au însemnat o mobilizare mai bună, după cum aprecia preşedintele Condescu, atunci când vorbea despre obiceiul celor de la Pandurii de a lua puncte de la echipele mari. Există însă şi reversul medaliei, Pandurii cedând cu seninătate punctele în faţa echipelor mici. Preşedintele mizează la acest meci pe păstrarea tradiţiei în ceea ce priveşte aceste echipe de top, Unirea fiind campioana en-titre dar şi una dintre echipele cu o comportare bună în Europa.

Cârţu îi învaţă gramatica fotbalului: „A şti, a putea şi a vrea!”

Cârţu este însă mai precaut şi nu mizează neapărat pe tradiţie ci şi pe munca echipei care ar putea aduce şi o victorie: „Nu a fost niciodată uşor, nici cu echipele mici, nici cu echipele mari, chiar dacă uneori am câştigat. Totul s-a datorat atunci muncii echipei, când am reuşit. Pentru partida de sâmbătă va conta cât de mult vom exploata şansele pe care le avem, pentru că vom avea şi noi şansele noastre. Cu condiţia să şi putem... Pentru că e clar, în fotbal, ca să poţi face ceva trebuie să şti să conjugi trei verbe: a şti, a putea şi a vrea! Iar dacă le ai pe toate trei, mai şi câştigi”. Totuşi şi antrenorul speră că jucătorii se vor mobiliza bine la acest meci şi nu va mai avea parte de evoluţii contradictorii. „Ne mobilizăm bine când jucăm cu o echipă puternică, sper că şi acum. Eu nu spun că le celelalte meciuri nu a fost vorba despre lipsă de mobilizare, doar că am avut o evoluţie mai contradictorie. Eu chiar nu pricep ce l-a  împiedicat pe X sau pe Y, ca să nu mai dau nume, ca la jocul cu Iaşi sau Bistriţa să nu fi procedat la fel ca la jocurile cu CFR sau Dinamo”, a spus Cârţu.

Trebuie să se teamă de Unirea

Unirea vine la Târgu Jiu din postura de învingătoare a uneia dintre forţele Europei, dar şi la Glasgow şi în ţară Unirea joacă aceeaşi partitură după părerea lui Cârţu. „Au  aceeaşi partitură tactică şi cam aceeaşi jucători. Unirea se deosebeşte de alte echipe din ţară printr-o mai bună organizare a jocului. Faţă de celelalte, chiar reprezintă o echipă în sine, un monolit. Jucătorii fac exact ceea ce li se cere şi  ceea ce pot”. Totuşi jocurile diferă unul de altul şi Cârţu crede că jocul de sâmbătă nu poate semăna cu cel de la Glasgow. „Sunt şi chestiuni care ţin de mobilizare, iar acea mobilizare de care vorbesc vine puţin şi din teama faţă de adversarul pe care îl întâlneşti. Şi aşa s-a întâmplat şi la meciul cu Glasgow Rangers, fapt ce i-a făcut să se mobilizeze mai mult pe cei de la Unirea. Şi noi avem o anumită teamă de Unirea Urziceni pentru că nu avem cum să-i tratăm cu superficialitate sau super-încrezători. Normal că este un adversar de care trebuie să te temi, doar este campioana României, a avut 10 locuri înaintea noastră în clasamentul din sezonul trecut”, a mai precizat Cârţu înaintea acestui meci important pentru Pandurii.

Tehnicianul e convins că Unirea va veni să-şi respecte blazonul la Târgu Jiu dar mizează pe oboseala jucătorilor de bază din lot şi folosirea unora mai puţin experimentaţi. „Eu unul cred că la partida de sâmbătă vor apărea jucători noi în prima echipă faţă de ultimul meci din Liga Campionilor. Se poate întâmpla să se folosească şi acum aceeaşi echipă, dar să apară schimbări la meciul din Cupa României”, crede Cârţu. 

Suporterii echipei Pandurii pot  să-şi procure biletele de acces la meci vineri după-amiază sau sâmbătă până la ora 18:00.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: