Cârţu: „Nu vreau să ne oprim la doar 20 de puncte!”

Antrenorul echipei Pandurii crede că echipa sa are forţa necesară pentru a aduce puncte şi din ultima deplasare de la Galaţi. Dublajul pe posturi este absolut necesar la Pandurii dar cu jucători de valoare, consideră Sorin Cârţu la o analiză atentă a echipei de care dispune. Înainte de plecarea în vacanţă antrenorul pandurilor se gândeşte deja la completarea lotului şi la jucătorii la care va renunţa probabil după vacanţă.

Compartimentul defensiv a fost cel mai afectat acum pe final de tur la Pandurii, fiind accidentaţi şi fundaşul Alin Rus, dar şi portarul Pedro Mingote. Acest compartiment este cel care are acum nevoie de întăriri, transferurile realizate anterior nefiind concludente, fundaşul Mădălin Popa neavând nici măcar un minut bifat în acest tur. Mulţumit de evoluţia din tur şi de recuperarea punctelor pierdute, Cârţu spune că nu se va opri la 20 de puncte şi că vrea să mai aducă şi de la Galaţi.

Reporter:  Ce părere aveţi acum înaintea vacanţei despre lotul pe care îl aveţi la dispoziţie la Pandurii?

Sorin Cârţu: Pandurii are un lot de jucători destul de valoroşi la ora actuală. Însă, experienţa din acest tur de campionat, când am fost nevoit să apelez la anumite improvizaţii datorită faptului că am avut o serie mare de accidentaţi, m-a făcut să-mi dau seama că e bine să mai ai ceva jucători în plus la dispoziţie. Sunt unele posturi din echipă, unde avem nevoie să fim acoperiţi în caz că se va repeta istoria şi în retur. Este o lecţie care trebuie învăţată, indiferent de echipă. Ca antrenor trebuie să ţi cont de foarte mulţi factori printre care şi asigurarea dublajului pe posturi.

Rep: Care au fost posturile pe care au fost deficitare sau unde echipa a avut probleme mai mari?

S.C.: Cele mai multe probleme pe care le-am resimţit au fost acelea din compartimentul defensiv. Accidentările nu ne-au dat cam deloc pace în acest tur de campionat şi am fost nevoit să apelez la soluţii, uneori improvizate. La început, când am preluat această echipă aveam la dispoziţie un număr clar de jucători şi nu cunoşteam aşa de multe despre lot decât în cazul numitor jucători pe care îi ştiam dinainte, mă refer la valoarea lor. Pe parcurs, când au apărut acele indisponibilităţi, am văzut că sunt destule probleme şi am încercat să compensez în măsura lotului pe care îi aveam la îndemână. Eu am mai spus-o: atunci când porneşti la drum, trebuie să o iei de undeva, în cazul meu era compartimentul defensiv, acolo unde trebuiau sudate şi mai mult anumite lucruri.

Rep.: Ce se poate face pentru ca aceste probleme să nu mai apară şi în retur?

S.C.: Pentru a nu mai repeta problemele apărute în tur, va trebui să facem câteva mutări în compartimentul defensiv. De aceea, aştept pauza de iarnă să vedem ce transferuri putem face pe aceste posturi. Ne trebuie neapărat un dublaj pe posturi. La Cardoso este o problemă care va trebui rezolvată, la fel şi la Chibulcutean, ca şi aceea a fundaşului central pentru că s-a văzut că atunci când Alin Rus nu a jucat am avut ceva probleme în acea zonă. Deci aici, va mai trebui să aducem încă 3-4 jucători, în iarnă. Mergând către mijloc, la închidere, ne mai trebuie încă unul.  În rest nu cred că o să avem probleme pentru că mulţi dintre cei care au fost accidentaţi se vor recupera din iarnă şi vor putea fi apţi la începutul returului.

Rep.: Veţi apela din nou la jucători străini pentru a completa lotul sau veţi merge pe filiera internă?

S.C.: Eu am început deja să mă interesez de eventualele achiziţii pentru că e bine s-o faci încă de pe acum. Nu că am eu ceva cu jucătorii străini, dar în cazul de faţă va fi vorba doar de fotbalişti din campionatul intern, adică români. Sper să găsesc acei jucători care să fie cel puţin de valoarea celor pe care îi avem deja la Pandurii pe  posturile respective.

Rep.: În ceea ce priveşte turul, mai ales perioada cât aţi fost pe bancă, sunteţi mulţumit de evoluţia jucătorilor din lot?

S.C.: Per ansamblu sunt mulţumit de evoluţia echipei ca şi de numărul de puncte pe care am îl avem acum pentru că s-a muncit mult pentru ele. Mă bucur mai ales că, am reuşit să recuperăm din punctele pierdute pe începutul de sezon. Se vede o altă faţă a echipei. Dar, putem avea şi mai multe puncte la jumătatea campionatului pentru că, să nu uităm, mai este o etapă de disputat. Mai avem un meci la Galaţi, acolo unde sperăm să mai aducem ceva puncte. Putem avea o iarnă şi mai liniştită dacă vom obţine un rezultat bun cu Oţelul. Cel puţin pentru mine, este clar: nu vreau să ne oprim la doar 20 de puncte!

Vizualizări: 77

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: