Cârţu, obligat să se împace cu Condescu

Fostul antrenor de la Pandurii, Sorin Cârţu, a semnat ieri un contract cu CFR Cluj valabil doi ani. Contractul nu poate intra însă în vigoare pentru că Sorrinaccio se află încă sub contract şi cu ultima sa echipă,  Pandurii Târgu Jiu. Pentru a putea sta pe banca CFR-ului la meciurile oficiale acesta  trebuie să-şi rezilieze înţelegerea cu gruparea gorjeană cu care se află în litigiu la comisiile LPF. În aceste condiţii Cârţu va fi obligat să ajungă în următoarele zile la un acord cu Pandurii pentru reziliere.

Sorin Cârţu a reclamat Pandurii la comisii pentru plata unor rate contractuale, dar şi a primei de obiectiv pentru că echipa joacă tot în Liga I chiar dacă practic nu s-au salvat de la retrogradare sub comanda sa. Cum asupra unei rezilieri nu s-a ajuns încă la nici un acord, cele două părţi se judecă de două săptămâni la Comisia de Soluţionare a Litigiilor, acolo unde Pandurii vor avea din nou mâine o serie de procese şi cu jucătorii care au plecat în această vară de la echipă. Preşedintele Condescu spune că nu-i va pune piedici tehnicianului şi-l va lăsa să plece unde doreşte: “Îl las să plece unde doreşte, să aibă succes acolo şi îi doresc baftă, să-şi arate valoarea ducând echipa CFR Cluj cât mai sus în toate competiţiile”.

Cârţu cere 150.000 de euro

Cârţu s-a adresat comisiilor LPF în urmă cu mai bine de o lună, după ce a declarat că locul 15 s-a dovedit benefic pentru Pandurii, echipa din Târgu Jiu beneficiind de pe urma acestui loc pentru a rămâne în Liga I după retragerea Internaţionalului. “Locul 15 s-a dovedit a fi eligibil, Pandurii a rămas în Liga I şi trebuie să plătească prima pentru îndeplinirea obiectivului. Dacă mi se va da dreptate, Pandurii vor trebui să plătească cam în jur de 150.000 de euro”, a spus Cârţu când a motivat cererea sa, referindu-se aici la restanţele salariale, prima de obiectiv dar şi banii până la finalul contractului pe care Pandurii nu concep să îi plătească.

Pandurii au cerut conexarea dosarelor

Pandurii au făcut şi ei reclamaţii la comisiile Ligii pentru că nu sunt de acord să plătească primă de obiectiv şi salariile pe cei doi ani pe care Cârţu îi mai avea de contract cu Pandurii ci doar restanţele de 15.000 de euro. Cu ceilalţi doi antrenori, Mircea Irimescu şi Silviu Lung, s-a ajuns încă din vară la un acord privind rezilierea contractelor, aceştia având de primit doar restanţele salariale pe ultimele luni de contract. Pandurii consideră exagerată solicitarea lui Cârţu şi l-au acţionat la comisiile LPF pe tehnician solicitând la ultimul termen conexarea celor două dosare.

 „Nu ştiu nimic din ce s-a hotărât, poate ştiu cei de la Pandurii mai bine. Că domnul ăsta, Condescu, le ştie pe toate, e şi avocat, e şi expert în legislaţie, în codul muncii!”

Sorin Cârţu

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: