Cârţu: „Situaţia e mai grea decât m-aş fi aşteptat”

Pandurii mai au de disputat doar şase meciuri din acest retur, decisive practic pentru salvarea de la retrogradare. Antrenorul Sorin Cârţu apreciază că va fi un program dificil pentru echipă şi destul de greu de obţinut cele 12 puncte minim necesare. Totuşi tehnicianul le cere jucătorilor şi conducerii să nu se resemneze cu locul ocupat, precizând că e dispus să rişte în continuare, aşa cum a riscat la revenirea la echipă.

Cârţu a acumulat trei puncte în cele şase etape care au trecut de la revenirea sa la Pandurii. Chiar dacă a avut un program dificil, tehnicianul consideră că a făcut prea puţin: „Mai sunt şase etape foarte grele. Situaţia e mai grea decât a fost la început, când am venit, şi mai grea decât m-aş fi aşteptat. Pentru că eu am sperat la mai mult şi sunt doar trei puncte luate”, a spus Cârţu la o analiză a celor şase etape de la revenirea sa.

Chiar dacă Pandurii au avut un program foarte greu, jucând cu echipele care trag la cupe europene sau la Liga Campionilor, acesta apreciază că în acest moment echipa ar fi trebuit să aibă  minim trei puncte în plus.

„Nimeni nu trebuie să fie resemnat”

Pentru următoarele şase etape, Cârţu le cere jucătorilor mobilizare foarte bună şi să nu se resemneze cu locul retrogradabil ocupat în acest moment. „Mai sunt şase etape şi nimeni nu trebuie să fie resemnat dacă vrem să facem ceva. Absolut toţi cei care fac parte din acest club, că e conducere, antrenori, jucători, preşedinte, nimeni nu are voie să fie resemnat şi să cedeze atâta timp cât matematica îţi dă un anumit rezultat prin adunarea punctelor pe care le ai şi cele care au mai rămas. Atâta timp cât mai sunt şanse, mai speri!”

Programul e dificil şi obţinerea punctelor necesare e infinit mai grea acum, când mai sunt doar şase meciuri.

Şi-a asumat un risc revenind la Pandurii

Cârţu a mai precizat că şi-a asumat şi el un mare risc când a revenit la Pandurii, dar spune că nu a revenit pentru bani, ci pentru a ajuta echipa: „Sunt nişte riscuri pe care eu mi le-am asumat când am venit aici, ştiam programul, ştiam programarea care nu mi-a convenit, ştiam că sunt nişte deconturi de făcut”. Antrenorul pandurilor a mai spus că nu a acceptat să antreneze din nou echipa din considerente materiale, ci pentru că a crezut că poate ajuta la salvarea de la retrogradare: „Mi-am asumat riscul acestor 12 etape nu din considerente materiale, pentru că acestea nu au contat, iar ce am stabilit cu Condescu s-a realizat după etapa a treia sau a patra. Am revenit pentru faptul că am vrut să-l ajut. Mi-a spus că el crede că eu pot să-l ajut şi am zis că e ok şi încerc. Dar dacă fac o muncă, nu ascund de nimeni că e normal să fiu plătit la un nivel conform cu standardul meu. E un risc pe care mi l-am asumat revenind aici”.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: