Cârţu: „Steaua nu mai e o sperietoare!”

Meciul dintre Pandurii şi Steaua a început deja cu primele declaraţii referitoare la echipele adverse. În timp ce Stoichiţă consideră Pandurii o echipă lipsită de atac, având ca susţinere numărul mic de goluri marcate de gorjeni în acest retur şi în tot campionatul, Cârţu spune că Steaua nu mai sperie pe nimeni în acest retur. Totuşi tehnicianul Pandurilor se aşteaptă ca echipa lui Lipi să joace mult mai ofensiv, aşa cum ar trebui să o facă de obicei. Înaintea jocului de vineri Cârţu îşi încurajează jucătorii dând exemplul din urmă cu un an când Pandurii au învins cu scorul de 2-0.

„Steaua nu mai este o echipă care să fie aşa o sperietoare şi care să nu poată fi învinsă. A dovedit-o şi în acest sezon, a avut atâtea meciuri pe care a fost aproape de a le pierde”, consideră Sorin Cârţu care recunoaşte valoarea superioară a adversarului din această etapă dar aminteşte şi de faptul că anul trecut Pandurii n-au avut nici o problemă în a se impune. „Anul trecut i-am învins aici. Acum e un meci cu aceeaşi încărcătură şi cu tensiune. Şi la momentul respectiv eram într-o pasă neagră şi a fost o descătuşare a echipei după aceea şi am obţinut patru victorii consecutive după acel meci. Nu eram în situaţia de acum totuşi pentru că echipa nu era la retrogradare”, a mai precizat ieri Cârţu, recunoscând că va fi un meci mai greu decât cel cu CFR Cluj. „Va fi mai greu acum. Eu am sperat că putem face un rezultat pozitiv şi la Cluj dar din mai multe motive nu s-a putut realiza acest lucru”. Pandurii au început jocul ştiind că vor fi supuşi la o presiune foarte mare de către adversar, Cârţu chiar aşteptându-se în acele condiţii ca gazdele să înscrie.

„Chiar dacă au fost unele greşeli acolo la unele faulturi dar se ştie că fotbalul greşeala adversarului sau greşeala arbitrului aşteaptă. La modul cum s-a desfăşurat meciul în primele 20 de minute nu meritam mai mult dar după ce s-a marcat golul echipa a reacţionat mai bine şi am avut momente bune de joc dar până la finalizare unde aducem prea puţini oameni în sprijinul atacului. Am avut şi multe faze fixe dar execuţia lor a lăsat de dorit de fiecare dată”, a concluzionat Cârţu analizând prestaţia echipei la primul său meci din noul mandat. 

Pandurii nu vor mai putea conta acum pe Păcurar care a fost scos din circuit iar absenţa sa ar putea afecta destul de mult sistemul de joc, mai ales când e vorba de un bun executant de lovituri libere şi de golgheterul echipei: „Orice jucător din lot e o pierdere pentru că nu suntem o echipă cu nu ştiu ce mari potenţe din punct de vedere al jucătorilor, tehnic, tactic sau ca valoare”.

Lotul convocat pentru meciul cu Steaua a intrat de ieri în cantonament la Hotel Sport, nefiind convocaţi pentru acest meci tinerii Tătaru, rada, Avramenscu şi Diaconu care vor juca la Pandurii 2 dar nici Arieta, Tilincă şi Dedu.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: