Cârţu: „Trebuie să avem speranţe până în ultima etapă!

Gorjenii speră să învingă în aceste ultime două partide pe Poli Timişoara şi Unirea Alba Iulia şi să se salveze de la retrogradare. Dacă se va realiza acest obiectiv este posibil ca Pandurii să continue în viitorul sezon cu acelaşi antrenor, Cârţu precizând din nou că nu va antrena Pandurii în cazul în care echipa va retrograda. 

 „Toate meciurile care le mai avem le jucăm cu adversari care tot mai cred în ceva. Toţi speră până în ultimele momente. La fel cum am spus şi eu când am venit aici că o să încerc. Şi trebuie să avem speranţe până în ultima etapă!”, a spus Cârţu apreciind că jocurile din etapa care se derulează în aceste zile sunt foarte dificile pentru toate echipele: „Sunt meciuri grele în această etapă în toate zonele, toate echipele au meciuri grele dar acum cine a muncit mai bine în iarnă îşi va putea spune punctul de vedere. Nu neapărat pregătirea fizică dar trebuie să ai o prospeţime. Mai ales că s-a jucat în acest ritm de duminică-miercuri şi trebuie multă prospeţime”.

Cârţu: „De ce nu l-au adus pe Vasilache înapoi-”

Reproşurile referitoare la plecarea unor jucători de bază din lot din cauza sa au fost contracarate de antrenorul pandurilor care întreabă de ce aceştia nu au fost aduşi înapoi după plecarea sa. „Eu nu am fost aici iarna trecută, de ce nu l-au adus pe Vasilache înapoi- Că nu avea echipă. Cine l-a împiedicat pe Iordache să nu mai vină la Pandurii după plecarea mea- Ce, a plecat din cauza mea, el a plecat din cauza unor probleme financiare la fel ca şi Vasilache. Astă-iarnă eu nu eram aici, era Ciobotariu, dacă a fost atât de mult regretat Vasilache de ce nu l-au luat înapoi-”, a întrebat Cârţu care se plânge şi de faptul că în mandatul său nu s-au găsit bani pentru a fi aduşi alţi jucători: „Eu am antrenat aici într-o perioadă în care nu am adus nici un jucător, decât ce s-a găsit, pentru că la momentul respectiv nu au fost bani şi am luat ce s-a nimerit liber de contract”. De la Pandurii au plecat în perioada cât Sorin Cârţu a fost antrenor mai mulţi jucători, printre care, Rus, Mândrean, Iordache, Vasilache şi Piţurcă, în iarnă plecând de la Pandurii şi Florin Stângă.

Nu va antrena Pandurii în Liga a II-a

În ceea ce priveşte situaţia sa la Pandurii, Cârţu spune că o va preciza abia după ce va afla în ce eşalon va juca Pandurii sezonul viitor, explicând că în nici un caz nu va antrena în Liga a II-a: „Vom vedea după data de 23 mai, acum nu se poate spune nimic. Nu e important neapărat că mai am contract sau că nu am. Contractul s-a reactivat şi mai am un an contract cu Pandurii. Dar eu din punctul acesta de vedere m-am înţeles cu preşedintele clar şi nu pot să continui în divizia B”. Şi în cazul salvării de la retrogradare Cârţu nu insistă să rămână la echipă, precizând că va pleca dacă preşedintele Condescu va dori alt antrenor: „Dacă se salvează echipa în aceste ultime etape putem să discutăm şi dacă vrea să aducă pe altcineva e foarte bine, dacă nu, mergem în continuare. Eu am spus şi după ultimul meci cu Iaşi că puteam să plec, pentru că am ştiut că voi fi suspendat şi nu pot fi iertat. Aşa am procedat şi după meciul cu Urziceni din tur şi tot la asta m-am gândit, că nu vreau să prejudiciez interesul echipei. Am greşit atunci şi am şi spus, dar mi-am imputat faptul că am fost slab la acel moment. Dacă nu aş fi plecat sigur nu s-ar fi întâmplat aşa ceva. Pentru că noi plătim acum nişte deconturi la tot ceea ce înseamnă incompetenţă, lipsă de profesionalism, ghinion. Au fost nişte meciuri importante cu nişte adversari pe care puteam să le tranşăm pe care le-am terminat în defavoarea noastră şi mă refer la Mediaş când ne-am dat autogol şi acum cu Iaşi am pierdut în minutul 90”.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: