Cârţu va fi amendat dacă va lipsi de la conferinţe

Antrenorul Sorin Cârţu nu va mai putea lipsi de la conferinţele de presă organizate după jocurile din Liga I, conducerea FRF introducând din acest an în ROAF o prevedere în acest sens.  Pandurii au fost campioni în sezonul trecut la absenţe ale antrenorului principal de la conferinţele de presă organizate după jocurile oficiale, cel mai des fiind prezent la aceste întâlniri cu presa antrenorul secund Florin Bejinaru. Supărat deseori pe ceea ce s-a scris în presă sau pe prestaţia echipei, Cârţu a ales să intre în silenzio stampa, lucru care îi va fi aproape imposibil pe viitor sau mai bine zis va fi posibil doar contra unei amenzi de 10.000 de lei pe meci.

Antrenorii principali ai echipelor din Liga I au primit obligatoriu din acest an sarcina de a fi prezenţi la toate conferinţele de presă de după jocurile din Liga I.

Pandurii e una dintre echipele care s-au confruntat deseori cu probleme în ceea ce priveşte prezenţa antrenorului principal la conferinţa de presă, Cârţu fiind absent la conferinţe la mai mult de jumătate din meciurile la care a stat pe bancă şi la toate la cele care a fost suspendat. Din acest sezon însă FRF trece la măsuri pecuniare şi sancţionează absenţele de la conferinţele de presă de după joc, după ce până acum doar recomanda ca tehnicienii principali să fie prezenţi la meciuri.

Antrenorii care nu se vor onora cu prezenţa conferinţele de presă vor fi amendaţi, a declarat şeful Şcolii Federale de Antrenori Mircea Rădulescu, adăugând şi faptul că se prevede în ROAF o sancţiune de 10.000 de lei în cazul în care antrenoul lipseşte ori trimite un secund la întâlnirea cu presa: "Sunt antrenori care nu participă la conferinţele de presă. Supăraţi pe rezultat îşi trimit secundul să vorbească la aceste conferinţe. Vom fi mai atenţi în această privinţă şi, conform statutului, ei vor fi sancţionaţi cu suma de 10.000 de lei la Liga I, 5.000 la Liga II, şi 3.000 la Liga III. Din păcate, mulţi dintre antrenori se supără degeaba pe arbitri şi de aceea nu vin la conferinţa de presă, ceea ce nu este deloc normal”.

Tehnicianul pandurilor a fost mereu unul temperamental care se manifestă pe bancă destul de zgomotos şi prin gesturi care au dus deseori la sancţiuni din partea FRF. Cârţu recunoaşte că acest comportament al său decurge din însăşi viaţa de antrenor care este una în care se trăieşte periculos: „Viaţa de antrenor e una în care se trăieşte periculos tot timpul. Oriunde am fost sau la Timişoara, Galaţi sau Piteşti, unde erau probleme cu retrogradarea, am trăit periculos. Viata noastră a antrenorilor este de acest gen”.

Fotbalul se realizează cu jucători, antrenori, conducători şi arbitri, dar dintre toţi cea mai ingrată poziţie o au antrenorii, consideră Sorin Cârţu, dând exemplul cel mai clar, acela că cei care sunt schimbaţi de regulă sunt doar antrenorii: „Noi suntem totdeauna schimbaţi când nu sunt rezultate. Noi suntem cei sacrificaţi pentru că la fotbalul pe care îl cunoaştem putem să ne exprimăm numai cu ajutorul jucătorilor. Dacă am avea numai fotbalişti ar fi bine, dar într-o echipă mai sunt şi jucători de fotbal”. Referitor la comportamentul său pe bancă sau în relaţia cu presa, Cârţu recunoaşte că este foarte exigent şi îşi motivează această calitate: „Sunt exigent cum se spune, dar nu neapărat  nu dur. Ţin la principiile mele pe care le stabilesc de la început.Vreau respect atât în teren, cât şi în afara lui”.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: