Cârţu vrea să mai transfere atacanţi

Antrenorul Pandurilor nu se poate încă pronunţa asupra tuturor jucătorilor pe care îi are la dispoziţie deşi este mulţumit de cum decurge pregătirea. Sorin Cârţu a pecizat că încărcătura care se face în acest stagiu de pregătire pe care echipa îl face la Târgu Jiu este mare şi depinde doar de modul în care jucătorii se vor reface dacă ei vor trece cu bine de această perioadă. Lotul care se antrenează acum la Târgu Jiu, jucătorii aflaţi deja sub contract, nu se confruntă cu probleme deosebite, doar Rusu, Tremonti şi Ghindeanu acuzând unele probleme medicale, ultimul urmând să rămână acasă când echipa va pleca în Austria pentru a se reface după o operaţie la genunchi. 
Pandurii rămân până la finalul săptămânii în curs în cantonament şi au câte două antrenamente pe zi, mare parte a pregătirii fiind fizică. Până la plecarea programată pe data de 8 iulie, echipa va susţine un meci amical cu Internaţional Piteşti dar şi două jocuri şcoală între jucătorii din lot, primul fiind programat în această seară. În ceea ce priveşte lotul şi jucătorii de care dispune acum, Cârţu este destul de mulţumit de apărare şi de mijlocaşi dar în atac spune că ae nevoie de jucători pentru a crea concurenţă. 


Reporter: Aţi efectuat deja o serie de antrenamente cu echipa, au trecut şi de vizita medicală, cum se prezintă acum jucătorii de la Pandurii?
Sorin Cârţu: Prima impresie e că se prezintă destul de bine dar rămâne să vedem în continuare cum merge în acest cantonament pregătirea pentru că se ştie cum e în perioada aceasta cu încărcătură, e un volm mare de muncă şi depinde foarte mult acumularea de ei, de modul în care pot să se refacă după efortul depus aici ca să poată participa apoi la efortul din cantonamentul din Austria. 
Rep.: Sunt probleme medicale deosebite acum după vacanţă?
S.C.: Deocamdată nu sunt, mai sunt unele probleme că au venit cu mai vechile probleme, Rusu după accidentarea care a avut-o la finalul sezonului şi se pregăteşte mai uşor, Tiago acuză nişte probleme la inghinali şi mai are o săptămână de efort individual. Singura problemă mai gravă este a lui Ghindeanu care după operaţia de menisc pe care a avut-o se pare că doar pe 25 iulie poate să înceapă pregătirea normală cu echipa. 

Plecarea lui Piţurcă e o pierdere 

Rep.: Plecarea lui Alexandru Piţurcă care a reziliat contractul cu Pandurii este o pierdere pentru echipă?
S.C.: Nu ştiu cum dacă va fi o pierdere, dar e normal ca orice jucător care pleacă e o pierdere mai ales dacă a jucat mai mult timp la echipă dar aşa a dorit el, aşa s-a exprimat că nu mai vrea să stea nu aveam ce face. Era înţelegerea lui cu clubul de atnci de cînd a venit şi eu nu aveam ce face.
Rep.: Aveţi acum mai mulţi jucători în probe, cum se descurcă aceştia la pregătire?
S.C.: Deocamdată nu pot să trag nici o concluzie, poate doar la fnalul acestei perioade de pregătire pe care o avem aici, maifacem unele jocuri şcoală, va fi şi meciul acela amical de marţi seara după care se vor putea spune mai multe. Marţi avem meci amical aici şi miercuri plecăm spre Austria dar ne oprim la Budapesta pentru acea partidă cu Ujpest Budapesta iar din 11 iulie va începe pregătirea din Austria care va fi pigmentată cu jocuri de verificare. 

Compartimentul de atac va mai fi întărit 

Rep.: În acest cantonament din Austria veţi mai testa şi alţi jucători faţă de cei care se pregătesc acum cu Pandurii la Târgu Jiu?
S.C.: Rămâne să vedem care vor fi concluziile pe care le vom trage faţă de cei care se pregătesc acum aici cu noi. În situaţia în care nu ne mulţumesc avem timp să vedem şi alţii. Toată perioada pe care o avem până la reluarea campionatului este una de evaluare şi nu vrem să greşim nici faţă de jucători dar nici faţă de investiţiile pe care vrem noi să le facem. 
Rep.: Pe ce posturi ar mai fi nevoie de jucători, de ce jucători ar mai fi nevoie acum la Pandurii?
S.C.: Compartimentul de atac este cel care ne interesează acum să-l mai întărim. Vrem să fie o mai mare concurenţă pentru că aşa se realizează şi o mai mare eficienţă în exprimarea jucătorilor de atac, probabil că aşa şi la echipă vor fi rezultate mai bune. Cred că în compartimentul de apărare şi la mijloc lucrurile sunt destul de clare dar în atac mai avem unele probleme care de fapt s-au şi văzut în returul campionatului trecut. 



Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: