Cârţu: „Ţălnar a recuperat multe puncte pentru Dinamo”

Sorin Cârţu şi Cornel Ţălnar se cunosc din perioada în care jucau fotbal când s-au întâlnit pe teren ca adversari dar şi ca antrenori s-au întâlnit  pe banca echipelor pe care le-au pregătit de-a lungul timpului. Cârţu a precizat că nu ţine o statistică exactă a întâlnirilor pentru că nu crede că acestea sunt relevante.

 „Cu Ţălnar e normal că mă cunosc că suntem de aceiaşi generaţie, am jucat unul contra altuia. Când a mai fost antrenor ne-am mai întâlnit, pe la Sibiu sau Dinamo şi pe unde a mai antrenat. Eu nu ţin statistici de câte ori ne-am întâlnit şi nu mi se pare a fi o statistică realistă care să spună ceva. Pentru că te întâlneşti cu ei la anumite echipe şi cine ştie în ce stare ai fost atunci pentru că nu poţi să fi numai per plus., pe mine statisticile nu m-au impresionat niciodată. Eu ştiu câte meciuri am în divizia A şi câte meciuri am antrenat”. Tehnicianul pandurilor crede că exprimarea unui antrenor depinde foarte mult de echipa unde antrenează, Ţălnar fiind un exemplu prin ceea ce a realizat la Dinamo: „Exprimarea unui antrenor depinde de echipa unde antrenează. Uite Ţălnar a fost la Cluj unde a sta vreo trei etape cred, şi mai sunt şi alţi antrenori care n-au rezistat la Cluj. Înseamnă că acolo mediul este de aşa natură încât antrenorul nu se poate exprima. Acum a ajuns la Dinamo şi nimeni nu i-a dat şanse dar uite că a recuperat multe puncte şi a reuşit să ţină acolo vestiarul şi a dus-o pe Dinamo în lupta pentru titlu. Atunci ce poţi spune despre un astfel de antrenor, decât să remarci nişte calităţi”.

Antrenorul pandurilor a dat şi exemplul lui Lăcătuş care se bate la titlu cu FC Vaslui în timp ce la Steaua nu a avut prea multe reuşite: „Un antrenor, dacă i se încredinţează un post la o echipă precum Steaua sau Dinamo, înseamnă că are nişte calităţi. Defecte mai are toată lumea într-un fel sau altul pentru că nimeni nu este perfect, dar în momentul în care ocupi un post la o echipă eşti pus acolo în baza unor calităţi sau exprimări pozitive. Din  punctul meu de vedere nu am spus niciodată despre un antrenor că e slab sau că e bun pentru că nu vorbesc despre antrenori. În momentul în care ai rezultate înseamnă că eşti bun. Iar dacă nu ai rezultate nu însemnă neapărat că nu eşti bun ci că nu e o soluţie la acel moment, poate să meargă treaba mai bine în altă parte. Cel mai bun exemplu este Lăcătuş care cu Steaua a tot venit şi a plecat, dar la Vaslui l-au lăsat să îşi exprime filozofia lui şi e o altă interacţiune între el şi Porumboiu diferită de cum era între el şi Becali. Şi iată că el se bate acum la campionat cu şanse reale”.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: