Căruntu vrea să fie rector şi şef la partid

Constantin Căruntu a declarat pentru Radio Infinit că ştie care este soluţia pentru a fi şi rector şi şef de partid. Acesta spune că în condiţiile în care va câştiga alegerile pentru funcţia de rector, care vor avea loc pe parcursul acestei zile, va opta pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PP-DD Gorj. În acest fel va împăca şi capra şi varza, având în vedere că prin Carta Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) rectorul nu are voie să fie preşedinte de partid. Constantin Căruntu se va confrunta pentru obţinerea celei mai înalte funcţii din universitate cu decanul Moise Bojincă.

Constantin Căruntu vrea funcţia de rector al UCB şi să conducă în continuare Partidul Poporului-Dan Diaconescu Gorj. „Dacă o să câştig după ce voi fi confirmat am o înţelegere cu conducerea centrală că rămân prim-vicepreşedinte şi tot eu conduc partidul. Nimeni nu va fi preşedinte şi voi conduce tot eu partidul. Nu pot să dau nume cu cine am discutat, decât că am discutat cu conducerea centrală”, spune Constantin Căruntu. Treaba e discutată mai demult, cam de când s-a hotărât să candideze pentru această funcţie. „Prin Carta universităţii se prevede că nu am voie să fiu preşedinte al vreunui partid, dar nu alte funcţii. E discutată de câteva săptămâni, de la început”, mai menţionează acesta. De asta nici nu crede că va fi numit cineva preşedinte. Căruntu nu dă curs speculaţiilor din presă, conform cărora Ilie Petrescu ar trece la PP-DD. „Sunt doar discuţii şi nu cred că ar veni la PP-DD”, încheie Constantin Căruntu.  În timp ce profesorul Dorel Chiriţescu a decis să se retragă din cursa pentru funcţia de rector al UCB şi să-l susţină pe Constantin Căruntu, contracandidatul său, decanul Moise Bojincă, are susţinerea fostului rector Adrian Gorun.

ALEGERI

Funcţia de rector va fi disputată azi, 19 martie, cei doi candidaţi fiind profesorii Moise Bojincă şi Constantin Căruntu. Scrutinul va avea loc la Facultatea de Inginerie, în intervalul 8.00-16.00. Scrutinul va fi validat în perioada 20-21 martie 2012, după care dosarul aferent alegerilor va fi înaintat către Ministerul Educaţiei în vederea emiterii Ordinului de Ministru pentru confirmarea Rectorului.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: