CAS Gorj eliberează din nou carduri europene de sănătate

Casa de Asigurări de Sănătate Gorj a reluat procesul de tipărire a cardurilor europene de sănătate, după aproximativ o lună de la sistarea acestei activităţi. Tipărirea cadrului european s-a sistat din cauză că expirase contractul de furnizare şi distribuire al acestuia.

Casa de Asigurări de Sănătate Gorj eliberează din nou carduri europene întrucât s-a reuşit încheierea unui nou contract de furnizare şi distribuire al acestuia. Timp de aproximativ o lună au fost eliberate numai certificate provizorii de sănătate. De la începutul anului şi până la data de 30 iulie, când s-a sistat procesul de tipărire a cardurilor europene de sănătate, CAS Gorj a eliberat un număr de 1603 carduri europene de sănătate, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut când a eliberat 1753 de carduri. Atât cardul european, cât şi certificatul provizoriu sunt gratuite şi dau dreptul titularului la servicii medicale care devin necesare (şi nu pentru tratarea afecţiunilor deja existente), pe perioada deplasării într-un stat membru al Uniunii Europene, în conformitate cu legislaţia statului respectiv. Nici unul din cele două documente nu poate fi utilizat pe teritoriul României. 

PROGRAM

Asiguraţii care doresc să intre în posesia cardului european de sănătate îşi pot depune cerere la sediul CAS Gorj, de luni până vineri, după următorul program: luni-joi între orele 8.30-17.00 şi vineri între orele 8.30-14.30. Cardul european de asigurări de sănătate se eliberează în termen de şapte zile lucrătoare de la data înregistrării cererii în sistemul informatic.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: