Casa de Pensii va avea totuşi un Palat! Unul mai mic!

Lucrările la sediul Casei Judeţene de Pensii ar putea fi reluate anul acesta, după ce în bugetul de stat au fost alocate fonduri pentru reluarea lucrărilor de construcţii. Deputatul PSD Vasile Popeangă afirmă că circa 10 milioane de lei au fost alocate în acest scop, lucrările putând să fie reluate, cel mai probabil, din primăvară. Sediul va fi construit tot pe amplasamentul unde au început lucrările după anul 2000, în zona spitalului de la Pasarelă, dar proiectul va fi mult diminuat, pentru că suma alocată nu ajunge pentru proiectul iniţial.

Lucrările din zona Pasarelei au fost executate până la faza de fundaţie de fosta firmă ARC SA Târgu Cărbuneşti, a lui Clement Mocanu. Scandalurile în care a fost acesta implicat au dus la oprirea lucrărilor, acesta revendicând acum doi ani câteva miliarde de lei vechi de la Societatea de Închidere Conservare Mine SA, solicitare în baza căreia s-a şi obţinut apoi falimentul ICM. Falimentul respectiv a fost urmat şi el de o serie de scandaluri, timp în care nimeni nu a mai alocat bani pentru Palatul Muncii, aşa cum era denumit proiectul iniţial.

Bugetul de anul acesta alocă din nou fonduri pentru investiţia respectivă, dar şi pentru modernizarea şi extinderea sediului Agenţiei Judeţene de Ocupare şi Formare Profesională. Deputatul Vasile Popeangă spune că în 2009 vor fi mai mulţi şomeri în judeţ şi, pe acest considerent, acestora le trebuie create condiţii atunci când vin la agenţie pentru a-şi depune actele de şomaj.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: