Casa de Sănătate bagă farmaciile în faliment

Patru farmacii din Gorj îşi închid porţile din cauza problemelor financiare. În timp ce unele farmacii au intrat în insolvenţă, altele nu au medicamente pentru că furnizorii le-au blocat livrarea de medicamente. Între timp, Casa de Asigurări de Sănătate plătesc abia acum medicamentele din decembrie anul trecut.

Până anul acesta farmaciile erau o afacere profitabilă, iar acum farmaciştii se plâng de faptul că au fost nevoiţi să elibereze în luna august reţete gratuite şi compensate, deşi nu era prevedere bugetară pentru că plafonul la medicamente pe anul 2010 s-a epuizat încă din luna iulie. Farmaciştii dau vina pentru această situaţie pe Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj.

 „Pot să vă spun că farmaciile sunt în pragul falimentului. Deja în Gorj patru sunt în insolvenţă, iar una a intrat în lichidare judiciare. Noi în luna noiembrie a anului trecut am stabilit cu CJA să ne deconteze reţetele la 210 zile, iar acum am ajuns să ni le deconteze la 240 de zile. De exemplu acum trebuia să deconteze luna ianuarie şi de abia ne-au dat jumătate din luna decembrie. Noi a trebuit să achităm medicamentele furnizorilor. Unii au blocat aprovizionarea cu medicamente. Plafonul pentru 2010 s-a terminat din iulie iar pentru august nu au avut prevedere bugetară şi nu au putut să ne înregistreze facturile, ni le-au înregistrat acum în septembrie, deci mai târziu cu o lună”, a declarat Ileana Dumitrescu, preşedinta Colegiului Farmaciştilor.

Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate recunosc că au fost întârzieri la decontarea medicamentelor, dar promit că situaţia se va rezolva. Sunt unii farmacişti care se gândesc serios să nu mai încheie contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj pentru anul 2011.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: