Casa de Sănătate cere banii înapoi

Corpul de Control din cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj  a efectuat aproximativ 120 de controale la toţi furnizorii de servicii medicale care au contract cu casa. Şase miliarde de lei vechi trebuie restituiţi.

Vizaţi au fost medicii de familie, medicii specialişti şi stomatologi, spitalele şi farmaciile. În urma verificărilor inspectorii au descoperit că aceştia au raportat la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj servicii medicale pe care nu le-au efectuat în realitatea, dar care le-au fost decontate. „În această situaţie au fost depistaţi medicii primari, farmaciştii, spitalele şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj. Trebuie să recuperăm acum 6 miliarde şi jumătate de lei vechi, dintre care 6 miliarde sunt numai de la Spitalele din Judeţ. Au primit bani pe servicii pe care nu le-au făcut”, Spune Gheorghe Cocină, preşedinte CJAS Gorj.

Spitalul Judeţean are de dat 10 milioane de lei vechi

Şi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu are de returnat bani la Casa de Asigurări de Sănătate. Conducerea unităţii spitaliceşti spune că este vorba numai de 10 milioane de lei vechi, o sumă nesemnificativă pentru spital, în condiţiile în care bolnavii nu au medicamente. „Şi noi avem de dat bani înapoi la casă, dar este o sumă nesemnificativă. Avem 10 milioane de lei vechi, o nimica toată, o aiureală”, spune Gheorghe Neaţă, manager Spitalul Judeţean.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: