Casa de Sănătate Gorj a primit bani de la Guvern

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a primit banii în urma rectificării de buget făcute de Guvern. Suma este mulţumitoare deocamdată, dar conducerea se gândeşte deja la rectificarea din octombrie. Pentru a încheia anul cu bine, CJAS Gorj a solicitat 200 de miliarde de lei vechi, însă a primit doar 164.

Din 164 de miliarde, 125 de miliarde vor fi pentru medicamente gratuite şi compensate, peste 24 de miliarde de lei vechi reprezintă bani pentru medicamentele la boli cronice, în special la programul naţional de diabet zaharat, 3 miliarde au fost acordaţi pentru materiale sanitare pe programele naţionale, aproape 3 miliarde pentru dispozitive şi echipamente medicale, pentru paraclinice 2,4 miliarde, ambulanţa Gorj a primit 5 miliarde, iar pentru îngrijirile la domiciliu au fost alocate 280 de milioane de lei vechi. „Este o sumă mulţumitoare la momentul actual. Noi sperăm că aceşti bani ne vor ajunge cel puţin până la finele lunii noiembrie pentru medicamentele gratuite şi compensate”, a declarat Daniel Şurlea, director adjunct la CJAS Gorj.

Reprezentanţii Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate Gorj mai speră într-o rectificare bugetară pozitivă, în luna octombrie. „Noi iniţial am cerut 200 de miliarde de lei vechi, dar nu am primit atât. Am cerut pentru a avea de unde să lăsăm, este o sumă ideală pentru a nu mai avea probleme tot anul. Aşa se întâmplă în fiecare an, în lunile august şi octombrie de obicei au loc rectificările de buget. Sperăm că şi de data aceasta va avea loc o nouă rectificare, astfel încât să încheiem anul cu bine”, susţine Daniel Şurlea.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: