Romii din Gorj vor să îşi schimbe liderii

Romii din Gorj nu sunt mulţumiţi de cei care îi reprezintă la nivel de judeţ şi vor să îi schimbe. Aceştia şi-au exprimat dezamăgirea în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Comunităţilor de Romi. Aici şi-au spus nemulţumirile legate în mare parte de lipsa ajutorului din partea autorităţilor statului. Şi de această dată s-au lovit de nepăsare, dat fiind faptul că reprezentanţii Consiliului Judeţean şi ai Prefecturii Gorj au lipsit cu desăvârşire.

Zeci de romi au luat parte la întâlnirea organizată la Muzeul Judeţean Gorj de Uniunea Naţională a Comunităţilor de Romi. Deşi sperau ca de această dată problemele să le fie ascultate de autorităţile judeţene, dorinţa acestora a rămas neîmplinită deoarece nici un reprezentat de la Consiliului Judeţean şi prefectura Gorj nu şi-a arătat faţa la întâlnire. Însă aceştia nu se confruntă numai cu nepăsarea autorităţilor de stat, ci şi cu cea a propriilor reprezentanţi de la nivel local, despre care spun că nu sunt buni şi trebuie schimbaţi. „Ne-am săturat numai de rău. Nu se implică deloc nici autorităţile judeţene. Avem aici reprezentanţi, dar nu se implică deloc, sunt doar cu denumirea. Probabil că nici la oficialităţile judeţene nu au intrare”, spune unul dintre participanţi. „Vrem şi noi să avem un drept legal, la cine ne adresa în comunitatea noastră. Avem multe probleme pe care nu avem la cine să spunem. Să putem să fim şi noi în rândul oamenilor. Avem reprezentanţi, dar trebuie ceva mai mare pentru că nu sunt buni”, mai spune una dintre participante. Preşedintele respectivei Uniuni, Florin Motoi, a observat şi el nepăsarea faţă de aceste probleme ale autorităţilor locale. „Sunt foarte supărat pentru că dumneavoastră v-aţi lăsat problemele de acasă ca să veniţi la această întâlnire. Nu pot să-mi dau seama de ce nici un reprezentant al  Consiliului Judeţean şi al Prefecturii nu a venit”, a spus Florin Motoi.

A leşinat la întâlnire

În aglomeraţia creată în sala Muzeului Judeţean Gorj fiul unei persoane de etnie romă a leşinat. Tânărul, în vârstă de 34 de ani din Padeş suferă de epilepsie, iar tatăl său l-a adus la întâlnire pentru a face rost de medicamente. Părintele spune că din cauza lipsei banilor este nevoit să meargă în străinătate să caute prin gunoaie şi să facă rost de bani. „Îmi pare rău că am venit aici ca să deranjez. Am crezut că e bine azi. Eu am venit pentru aceste probleme. Mergem prin Franţa să punem mâna prin pubele şi să îi iau tratament copilului”, spune tatăl tânărului.

Vizualizări: 218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: