Casa de Sănătate Gorj nu găseşte director economic

Postul de director adjunct al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Gorj rămâne în continuare vacant. Singurul candidat care a participat la selecţia organizată luna aceasta de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) nu a promovat concursul. Până ce va fi stabilit un nou concurs postul va fi ocupat interimar de un angajat al unităţii.

Ramona Vulpe, economist în cadrul Direcției Economice a CAS Gorj, persoana care a ocupat interimar postul de director adjunct pe partea economică în cadrul instituției, a fost singurul candidat la concursul organizat la sfârșitul acestei luni pentru ocuparea postului rămas vacant după pensionarea lui Cosma Dumitrescu. Doar 65 de puncte a reușit să obțină Ramona Vulpe la acest concurs însă avea nevoie de minimum 70 din totalul de 100 pentru a-l promova. Astfel stând lucrurile, un alt angajat din cadrul instituție a fost delegat să ocupe poziția de director executiv în cadrul Direcției Economice a CAS Gorj până ce va fi organizat un nou concurs în acest sens. "Nu s-a ocupat postul. A fost cineva din instituție dar nu a luat concursul pentru ocupare și acum există un alt director adjunct interimar din cadrul instituției. Este vorba de doamna Delia Dumitrescu, economist în cadrul Direcției Economice, la contabilitate", a declarat Daniel Bondoc, președintele CAS Gorj.

Conducerea CAS Gorj a spus că în prezent instituția se confruntă cu o criză de personal. Luna viitoare va fi organizat un concurs pentru recrutarea pe o perioadă nedeterminată a unei persoane care să ocupe postul de inspector superior în cadrul Compartimentului Relații cu Asigurații. "Deocamdată așteptăm să se înscrie cineva pentru că noi chiar am dori să se ocupe. Ne-au plecat foarte mulți oameni la pensie și încă nu s-a înscris nimeni. Problema este că trebuie acea vechime de minimum 9 ani, sperăm că se vor găsi doritori. În ultimii 3 ani cred că s-au pensionat 4 angajați, cel puțin. Practic, la noi, de prin 2009 nu a mai venit niciun angajat nou. Au fost posturile blocate", a precizat președintele CAS Gorj.

Concursul va avea loc în 25 și 27 august, atunci când candidații vor susține proba scrisă, respectiv interviul. 

Vizualizări: 260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: