Casa lui Brâncuşi, în atenţia englezilor

Un jurnalist englez a scris zilele acestea pentru „The Spectator” un amplu material despre casa considerată ca fiind cea în care a copilărit Constantin Brâncuşi şi care a ajuns în paragină, după ce a fost lăsată de izbelişte de toată lumea.

„Cum a fost lăsată casa unui mare artist să se prăbuşească” este intitulat articolul respectiv, articol în care este prezentat şi un punct de vedere al primarului Cosmin Pigui. Numele edilului a fost redactat greşit, fiind trecut „Pigiu”, însă articolul prezintă întreaga istorie a casei care a fost recent vizitată şi de un secretar de stat din Ministerul Culturii chiar împreună cu Cosmin Pigui. Oficialii au dat asigurări că se vor implica în salvarea a ceea ce se mai poate salva din casa prăbuşită de o bună perioadă de timp, planurile autorităţilor urmând să fie dezvăluite spre sfârşitul anului.

Până atunci, turiştii vizitează în continuare casa memorială, amenajată la circa 100 de metri de cea „originală” şi care doar reproduce o locuinţă ţărănească din perioada în care a copilărit Brâncuşi la Hobiţa.

Vizualizări: 289

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: