Caşcaval, iaurt şi sucuri de Cruşeţ, în curând pe piaţa din Gorj

Un investitor gorjean vrea să dea lovitura pe piaţa de lactate și legume din județul nostru. Vasile Toma este din Crușeț și este recunoscut în Gorj pentru miile de metri pătrați de sere pe care le deține în localitate. De curând, gorjeanul a pus bazele unei fabrici de procesare a legumelor și lactatelor. Speră ca în maxim două luni să producă cașcaval, iaurt și conserve de legume pe care să le vândă mai apoi în tot județul.

Vasile Toma este gorjeanul care a descoperit cheia succesului în agricultură. Bărbatul a investit de curând 15 miliarde într-o fabrică de procesare a laptelui și legumelor la Crușeț. Va investi alte 700 de milioane în aparatură și a creat peste zece locuri de muncă pentru gorjeni. ”Fabrica e construită deja, caut acum să cumpăr aparatura necesară dar nu am găsit în România. Am înțeles că mă costă în jur de 700 de milioane lei vechi în condițiile în care fabrica m-a costat 15 miliarde. Am făcut credit în bancă dar sunt optimist că o să dau înainte. O să conservăm castraveți, gogoșari, fasole verde, fasole cu cârnați, cașcaval și iaurt. O să cumpărăm fructe de pădure de la oameni și o să facem și suc”, a declarat Vasile Toma, investitor.

Locuri de muncă pentru craioveni

Gorjeanul a investit în comuna sa gândindu-se că și locurile de muncă vor fi tot pentru cetățenii din Crușeț. A avut însă parte de o mare surpriză. ”Pentru fabrică preconizăm zece locuri de muncă permanente plus alte câteva sezoniere. În schimb, vreau să vă spun că nu am găsit oameni care să vrea să muncească, din Crușeț. Toți angajații mei sunt din Craiova pentru că cei din Crușeț se mulțumesc cu ajutoarele sociale de la primărie”, a declarat Vasile Toma.

Oferte

Afacerea este atât de profitabilă încât investitorul de la Crușeț s-a trezit cu un grup de chinezi la poartă dornici să cumpere întreaga investiție. ”Am avut oferte de la chinezi să cumpere toată afacerea, m-au căutat de trei, patru ori, mi-au oferit dublu de cât am investit dar am refuzat. E munca mea, am început în 2010 și sunt încrezător că o să am succes”, a declarat Vasile Toma.

CINE ESTE INVESTITORUL

Gorjeanul Vasile Toma este proprietarul a 7.000 de metri pătrați de sere, are o fermă de oi și vaci în Crușeț, este proprietarul unui minimarket în localitate și în curând va deschide prima fabrică de procesare legume și lactate din Gorj.

TEHNOLOGIE

Pentru a pune fabrica în funcțiune, gorjeanul are nevoie de aparatură performantă. Are o preferință pentru produsele românești dar până acum nu a prea avut noroc. ”Am nevoie de dozatoare, mese de inox, mașină de etichetat borcane. Prefer produsele românești pentru că 1998 am cumpărat un tractor de la Brașov și nu am avut treabă. În schimb, anul trecut am dat două miliarde pe un tractor coreean și a stat mai mult stricat”, a spus Vasile Toma.

Vizualizări: 242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: