Câştigătorii festivalului-concurs „Sara pe deal”

Festivalul-concurs „Sara pe deal”, care a avut loc duminică la Ţânţăreni, şi-a desemnat câştigătorii. Competiţia de romanţe, cântec, joc şi port popular a ajuns la a zecea ediţie.

La secţiunea romanţe, premiul I în valoare de 400 lei a fost câştigat de Gîlcescu Anda. Premiul al II-lea, de 300 de lei, i-a revenit Andreei Popii. Premiul al III-lea şi premiul special au fost transferate la secţiunea dansuri populare.

Andreea Ungureanu a câştigat premiul I la muzică populară, aceasta fiind urmată de Gaviota Trohonel şi Loredana Şotea. Premiul special în valoare de 100 lei a ajuns la Maria Tudose.

La secţiunea dans popular, premiul I a fost luat de formaţiile din Dănciuleşti şi Mătăsari, fiecare primind 600 de lei. Pe locul al doilea au fost formaţiile din Polovragi şi Ţânţăreni, iar pe locul al treilea formaţiile din Ţicleni şi Turceni.

Premiul special în valoare de 100 lei, redistribuit de la secţiunea romanţe, a fost câştigat de formaţia din Rovinari. Un alt premiu special i-a revenit formaţiei din Stoina.

Organizatorii evenimentului au fost Consiliul Local şi Primăria Ţînţăreni, parteneri fiind Consiliul Judeţean Gorj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu.

Galerie foto



Vizualizări: 415

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: