Cât ajută CEO campania de contractare a liberalilor

Un nou conflict este pe cale să izbucnească între senatorul ALDE Dian Popescu şi preşedintele PNL Gorj Dan Vîlceanu. Ultimul a făcut apel la gorjeni să facă contracte de energie cu CE Oltenia. El a precizat că a luat de la complex un contract pe care liberalii îl vor prezenta în campania electorală gorjenilor.
Dian Popescu susţine că iniţiativa liberalilor este electorală şi că face mai mult rău complexului. „Asta este o prostie, vânzarea energiei către persoane fizice e o pierdere, nu are nici infrastructura necesară, softuri. E complicat. De ce Hidroelectrica nu a făcut distribuţia asta mică, de ce nu a făcut-o Nuclearelectrica şi vrea să o facă Dan Vîlceanu la CEO? Să stea de vorbă şi cu conducerea CEO să vadă dacă e viabil, nu să iasă să îndemne populaţia să se ducă pe la CEO, când complexul nu doreşte acest lucru şi nu-i convine economic“, a declarat Popescu.
Potrivit unor surse din CE Oltenia, contractele de livrare de energie la consumatorii casnici nu este o mare afacere. CEO ar fi făcut un calcul, spun surse, din care rezultă că dacă toţi angajaţii ar face contracte cu societatea consumul ar fi de 10 MWh. Asta înseamnă că dacă tot Gorjul ar lua energie de la CEO, abia dacă ar fi consumul unui grup energetic.
Însă este de menţionat că dacă primăriile sau marii consumatori din judeţ ar contracta energie de la CEO, consumul ar fi mai mare. (M.B.)

Vizualizări: 402

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: