Cât costă afilierea lui Ion Ruşeţ la Federaţia Univers

Membrii celor 18 sindicate din CE Oltenia, afiliate recent la Federaţia Univers, trebuie să plătească câte 7 lei/lună pentru înscrierea în organizaţia sindicală. Presa a relatat că atât a costat afilierea sindicatelor la Federaţia Univers ceea ce a permis liderilor coordonaţi de Ion Ruşeţ să participe la negocierile pentru un adiţional la Contractul Colectiv de Muncă (CCM) din CE Oltenia.

Ion Ruşeţ revine la masa negocierilor în postura de sindicalist pe spatele minerilor şi energeticienilor. El a părăsit Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) împreună cu alţi cinci lideri, însă nu au reuşit să-şi facă un sindicat majoritar. Ei au arătat celor 19 mii de mineri şi energeticieni că nu ştiu să înfiinţeze legal un sindicat, chiar dacă au avut ajutorul avocaţilor şi a administraţiei CE Oltenia. Din acest motiv, ei au fost nevoiţi să se înscrie într-o federaţie care a participat şi în 2013 la negocierile CCM-ului pentru a putea intra acum la discuţii. 

Ignoranţa liderilor o vor plăti membrii de sindicat. Ion Ruşeţ a declarat presei că fiecare membru de sindicat trebuie să plătească 7 lei-lună la Univers. Ruşeţ spune că toate sindicatele afiliate la Univers au 10.000 de membri ceea ce înseamnă cel puţin 70.000 de lei. Amuzant este că sindicatele trebuie să plătească şi pentru cei 2.700 de membri declaraţi de Gabriel Căldăruşe, la sindicatul Mine Energie Rovinari, o organizaţie neînfiinţată. Ion Ruşeţ a mai spus că acum negociază cu cei de la federaţie micşorarea cotizaţiei de la 7 la 5 lei.  În schimb, liderii din Gorj au primit un post de prim-vicepreşedinte, ocupat de Ion Ruşeţ şi două posturi de vicepreşedinţi pentru viitorul preşedinte de sindicat Gabriel Căldăruşe şi liderul din Craiova, Aurel Nanu Mic.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: