Cât mai costă un apartament în Târgu Jiu

Preţurile la apartamente înregistrează în această perioadă scăderi cu până la 20%. Cu toate acestea achiziţiile imobiliare stagnează, agenţii imobiliari sperând într-o revenire a pieţei în perioada de primăvară. Însă totul depinde de situaţia economică din ţară. Preţurile pentru apartamentele cu două sau trei camere sunt cuprinse între 30.000 şi 45.000 euro.

Perioada rece menţine piaţa imobiliară în amorţeală. Deşi experţii din domeniu spun că apartamentele au înregistrat reduceri de preţuri cu 10% şi 20%, achiziţia este tot mai slabă. „Piaţa imobiliară merge mai greu în perioada de iarnă. Chiriile se menţin la preţul din anul precedent, dar preţul apartamentelor a mai scăzut cu 10-20%, în funcţie de zonă”, spune Marian Dumitraşcu, agent imobiliar. Cauza o reprezintă creditele ipotecare şi situaţia economică în care se află ţara. Cu toate acestea specialiştii speră ca acest an să fie unul mai bun în ce priveşte vânzarea imobiliarelor, în situaţia în care vânzătorii nu mai ţin atât de mult la preţuri. „Sper să fie un an mai bun decât 2011, dar deocamdată nu se întrevăd speranţe. Aşteptăm să vină perioada de primăvară, să fie scoase la vânzare terenuri şi apartamente”, mai menţionează Marian Dumitraşcu. Acelaşi trend se simte la nivel naţional, comparativ cu perioada 2007-2008 înregistrându-se reduceri de până la 40% la locuinţe.

PREŢURI

Conform reprezentanţilor agenţiilor imobiliare, preţul unui apartament de două camere este cuprins între 30.000 şi 45.000 euro în funcţie de zona în care este amplasat şi de confort, iar unul cu trei camere poate fi găsit la preţul de 40.000 şi 45.000 euro.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: