Cât mai rămâne gratuită parcarea de la stadionul din Târgu Jiu

Autoritățile locale din Târgu Jiu anunță că parcarea la stadionul din oraș va rămâne gratuită în perioada pandemiei. Până când vor fi scoase la licitație spațiile comerciale din incinta arenei sportive, cei care își vor lăsa mașinile în parcarea subterană nu vor plăti niciun leu. Însă municipalitatea a cerut deja îmbunătățiri pentru sistemul de taxare de la stadion ca, pe viitor, să poată fi plătită parcarea.

În parcarea subterană de la stadion, sunt disponibile peste 120 de locuri. în această perioadă, șoferii care își lasă mașinile acolo nu plătesc niciun leu, însă primăria anunță că va fi implementat și la stadion sistemul de taxare pe viitor.

 “Parcarea de la stadion este cu acces gratuit. Am considerat că, în această perioadă a pandemiei, până vom scoate la licitație spațiile comerciale, putem să lăsăm cu regim de gratuitate parcarea de acolo. În ultima perioadă, am făcut o comandă la firma care a amplasat sistemul de ticketing de la parcare să vină cu o îmbunătățire. Nu funcționa perfect acest sistem de taxare. În perioada următoare, vom găsi soluții astfel încât și în parcarea de la stadion, așa cum procedăm la Super2000 și la Rodna, să putem să taxăm conform hotărârilor de Consiliu Local”, a explicat primarul Marcel Romanescu, la Tele3.

De asemenea, și turiștii care ajung în Târgu Jiu, să viziteze operele lui Brâncuși, vor fi direcționați tot spre parcarea de la stadion pentru ca banda care este ocupată de mașini în weekend și în zilele de sărbătoare să poată rămâne liberă. „Există o parcare de 125 de locuri la stadion. Trebuie să semnalizăm faptul că avem o parcare la stadion care poate fi folosită și de turiștii care ajung să viziteze operele brâncușiene”, a mai spus Romanescu.

Aproximativ 300 de locuri de parcare sunt în zona Pieței Centrale. Aici sunt sisteme de taxare care dau rateuri de multe ori, spre disperarea șoferilor nevoiți să aștepte minute în șir să fie ridicată bariera, chiar și după ce achită parcarea. Și aici, va fi nevoie de noi îmbunătățiri astfel încât sistemul să funcționeze ca la carte.

Vizualizări: 1,356

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: