Cât va costa ora la parcarea subterană de la stadion

Cele circa 300 de locuri de parcare ce au fost create la stadionul și Sala Sporturilor din Târgu Jiu vor putea fi folosite contra cost. Este propunerea primarului Marcel Romanescu, însă va avea nevoie și de votul aleșilor locali pentru a institui o taxă pentru parcarea subterană și cea de la suprafață.

Primarul Marcel Romanescu a explicat că, foarte probabil, cei care vor parca mașinile în apropierea Complexului Sportiv de la Târgu Jiu vor achita câte doi lei pe oră. Propunerea sa va fi dezbătută într-o ședință de Consiliu Local. „Sper ca și Consiliul Local să fie de acord cu această propunere. Parcarea de la stadion va fi o parcare cu plată. E adevărat că eu iau în calcul și varianta unor abonamente pentru cei care doresc să folosească aceste parcări și sunt angajați în instituțiile din preajma stadionului. Eu așa o să propun. Vedem după aceea exact ce hotărăște Consiliul Local. Tariful va fi 2 lei pe oră dacă se va stabili să fie parcare cu plată pentru că așa se procedează în tot orașul”, a declarat Romanescu.

Schimbări majore vor fi și pentru turiștii care vor ajunge în orașul lui Brâncuși în weekend ori de sărbători. Nu vor mai putea parca pe Bulevardul Constantin Brâncuși așa cum se obișnuiește în prezent.

Romanescu ia în calcul ca turiștii să fie direcționați tot spre stadion. Locurile de parcare de la suprafață să fie păstrate pentru microbuze și autocare, iar cele de la subteran pentru autoturisme. „Sunt 150 de locuri în parcarea subterană și mai sunt aproximativ 150 de locuri de parcare în plus luând în calcul locurile de parcare din apropierea Sălii Sporturilor, locuri care se pretează pentru această activitate și pe care le pot folosit cetățenii municipiului Târgu Jiu, dar și turiștii. Odată cu punerea în funcțiune a acestor parcări, vom interzice definitiv parcarea pe Bulevardul Brâncuși. Acum există o anumită perioadă, în cursul săptămânii, sâmbătă și duminică mai exact, ca și în sărbătorile legale în care poți să parchezi pe una din benzile de coborâre dinspre Primărie spre Piața Mare. Ținând cont de faptul că sâmbăta și duminica, numărul de mașini care vin în această zonă este mai mic decât numărul de mașini din cursul unei săptămâni, vom face în așa fel încât la suprafață să alocăm locurile pentru microbuze sau alte mijloace de mare capacitate, iar jos pentru autoturisme. Vom face o diferențiere, dar în așa fel încât parcarea să fie folosită la capacitate maximă”, a mai spus Romanescu, la Radio Accent.

Vizualizări: 2,843

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: