Câte finanţări de la bugetul local primeşte CSM Târgu Jiu

Clubul primăriei din Târgu Jiu are un buget consistent asigurat de la bugetul local, dar nu se mulţumeşte cu acesta, ci cere tot mai mulţi bani. Înfiinţat de Primăria Târgu Jiu, CSM Târgu Jiu se bucură de numeroase alte beneficii, pe lângă bugetul alocat de primărie.

Bugetul clubului primăriei a crescut de la an la an, CSM Târgu Jiu devenind în doi ani cel mai bogat club din Gorj. Nu se ştie cât este bugetul în acest an pentru că, pe pagina oficială, la secţiunea buget, se specifică faptul că pagina este indisponibilă, fiind în lucru.

În 2021 însă, primarul Marcel Romanescu anunţase un buget de un milion de euro, dar şi atunci directorul clubului a cerut o suplimentare de buget.

Cu toate că are un buget consistent, directorul Robert Bălăeț a mai cerut recent o suplimentare de fonduri de la Consiliul Local, suplimentare care va fi cel mai probabil aprobată, având în vedere faptul că CSM nu s-a lovit de nici un refuz până acum şi beneficiază, pe lângă buget, de resurse nelimitate din partea primăriei.

Clubul nu plăteşte chirie la Sala Sporturilor, deşi face acolo antrenamente şi organizează tot în sală toate jocurile oficiale, se poate spune că beneficiază de două ori de finanţare de la primărie, odată clubul fiind finanţat direct de la bugetul local, şi a doua oară beneficind gratuit de accesul în sala care este deservită de personal plătit de primărie, aceeaşi primărie plătind, energia electrică, gazele, apa caldă sau reparaţiile din interiorul sălii.

Utilităţi care nu sunt deloc ieftine şi, dacă ar fi cumulate cu chiria sălii, ar ruina orice club cu un buget normal. Dar CSM nu plăteşte la Sala Sporturilor nici chirie, nici utilităţi, în plus are buget asigurat de către primărie în timp ce alte cluburi, cu bugete mici, trebuie să plătească dacă au nevoie de sală.

Oficial nu există nici un document care să arate că Sala Sporturilor din Târgu Jiu ar aparţine CSM Târgu Jiu, dar clubul condus de Robert Bălăeţ se poartă de parcă sala i-ar aparţine. Antrenorii clubului deschid sala la orice oră doresc şi o folosesc, competiţiile care au loc în sală sunt doar ale CSM sau ale cluburilor cu care a semnat parteneriate, unde activează tot sportivi legitimaţi la CSM, iar alte cluburi au renunţat la ideea de a mai cere poziţii de pregătire sau meciuri în sală ştiut fiind faptul că trebuie să plătească chirie.

Dacă o altă echipă ar dori să se antreneze în sală sau să să joace meciuri oficiale i s-ar cere bani pentru închirierea sălii, cum a fost cazul echipei de handbal a UCB care a dorit în vară să dispute în sala din Târgu Jiu jocurile oficiale dar a ales să meargă la Runcu.

În aceste condiţii celelalte cluburi, care ar dori să aibă acces la vestiare pot doar să se întrebe de ce CSM Târgu Jiu nu plăteşte chirie pentru antrenamente şi vestiare la Sala Sporturilor, clubul CSM Târgu Jiu având un buget care nu se poate compara cu al altor cluburi micuţe din Târgu Jiu.

La capitolul finanţare de la Primăria Târgu Jiu ar putea fi introdus şi hotelul nou din corpul stadionului, hotel folosit exclusiv de handbalistele şi baschetbaliştii CSM Târgu Jiu, care nu plătesc acolo chirie. În plus primăria plăteşte acum şi încălzirea acelui hotel în timp ce se plânge de sumele mari pe care le plăteşte la utilităţi.

Galerie foto


Vizualizări: 854

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: