Ce ajutor va primi anul viitor Complexul Energetic Oltenia

După ce, în acest an, a primit peste 250 de milioane de euro ca să cumpere certificatele de dioxid de carbon necesare pentru a putea continua activitatea, anul viitor, Complexul Energetic Oltenia urmează să primească ceva mai puțini bani tot ca ajutor de la stat. Va fi un ajutor de restructurare în valoare de circa 240 de milioane de euro, după cum a explicat Daniel Burlan, managerul companiei.

Compania energetică va primi, de acum înainte, în fiecare an sprijin de la stat ca să poată cumpăra certificatele de dioxid de carbon. Prețurile sunt, în continuare, mari.

Daniel Burlan, managerul companiei, a explicat că, în prezent, un certificat costă 25 de euro, dar estimările sunt că, în primăvară, va ajunge la 30 de euro. Până în aprilie 2021, compania va trebui să cumpere cantitatea necesară de certificate de dioxid de carbon ca să nu fie pusă în pericol funcționarea.

„Va veni un ajutor de restructurare în fiecare an, bani care vin ca un fel de grant pentru companie de la bugetul de stat, în mare parte pentru certificatele de dioxid de carbon. Vor veni, anul viitor, în jur de 241 de milioane de euro. Cam acesta este necesarul de achiziție al certificatelor. Până la finalul lunii aprilie 2021, trebuie cumpărate. Aveam estimată o marjă astfel încât să achiziționăm certificatele. Prețul este acum undeva la 25 de euro, destul de mare. Estimările sunt că va trece de 30 până la anul”, a spus Burlan, la Tele3.

Vizualizări: 2,519

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: